E lista lui de dorinte.
Cine sa porteze...ce? Daca va rula orice joc de PC?
Totul va fi un PC cu Windows si Xbox OS.
Iar game companies ma astept sa se adapteze intr-un mod asemanator cu Steam Deck - sa avem in jocurile de PC, niveluri "default" pentru Xbox S, X, Y, Z - super optimizate si presetate cand sunt rulate local.
Cel mai probabil vom avea 3 sau 4 versiuni hardware:
Imi pare rau ca nu au facut nimic cu acest Series - asa cum ziceau initial - dar asa ceva ma astept sa fie pe viitor.
- S - base - un 1080p cu 30fps - Series S acum
- X - normal - un 1440p cu 40 sau 60fps si upscalling - Series X acum
- Y - ceva ultra - un 4k cu 60fps - cu upscalling, desigur - dar ceva prohibitiv pentru majoritatea, pe la 3-5k$
- + ceva handheld, care sa traga pe un 900p sau 1080p, cu upscalling
- Poate chiar lasa un loc, sa-i zicem un Z, pentru un nivel intermediar, dupa 4-5 ani
Asta-mi doresc si eu, dar nu cred ca vor reusi cu aceasta consola. Daca anul trecut spuneau ca nu va fi o consola ieftina, pana la lansare cu siguranta va deveni mult mai scumpa decat au planuit initial.
Si daca nu-si permit sa concureze la pret, deja au pierdut mare parte din audienta "casual" pentru care pretul conteaza cel mai mult.
Iar daca jocurile first-party continua sa fie lansate pe PS5/6, iarasi pierd o mare parte din posibilii clienti.
Un detaliu ciudat e cum acest anunt super-important a fost facut direct de catre CEO pe twitter, fara macar un press release sau mai multe detalii.
Nu-mi prea inspira incredere felul asta de comunicare.
Nu vad de ce te-ar interesa consola asta. In locul ei recomand sa-ti cumperi un PC second-hand de pe OLX.
Probabil o sa mai aflam cate ceva miercuri.
"Building for the future with Xbox" e prezentat de Jason Ronald, Vice President Next Generation, Xbox:
Programul Microsoft la GDC 2026: Xbox at GDC 2026: Build for What’s Next.Developers will learn:
- How Xbox's 25-year evolution—from console to cloud—shapes its future platform vision
- How innovations like Game Pass, Cloud Gaming, and ASUS ROG Xbox Ally enable play across devices
- How Xbox is empowering creators with a more flexible, connected ecosystem.
By Dant3 in forum Console Club
By Snake in forum Console News
By MonkY in forum Console News
By nurv in forum Console Club
By MonkY in forum Auto & Moto
Bookmarks