Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 8 of 8 FirstFirst ... 6 7 8
Results 141 to 158 of 158

Thread: Asus ROG Xbox Ally / Ally X

1. #141 SP
    Senior Member FuriaAlba's Avatar
    Quote Originally Posted by tudort View Post
    În altă ordine de idei, să înțeleg că lumea nu e mulțumită de jucărie? Sau prețul e prea mare pentru ce oferă ? Aveți idee când ajunge acesta în România?

https://www.bestbuy.com/product/legi...ows/JJGH3YZPLW
    E vorba de sistemul de operare modificat promis. Nu pare sa faca nimic special fata de ce facea xbox app inainte. De asemenea este vandut ca un produs pe care te poti juca jocurile xbox care sunt disponibile pe xbox pc si daca sunt disponibile doar pe consola xbox, ai varianta Xcloud...OW WAIT.

2. #142 SP
    Junior Member madd0x2u's Avatar
    Eu unul sunt multumit, este un pas in directia potrivita, chiar daca multi isi imaginau ca o sa fie Xbox OS sau ca o sa ruleze jocurile prezente pe consola Xbox care nu sunt PC. Aici este mai mult vina (cu siguranta stiau ce faceau) celor de Asus/Microsoft care nu au zis clar ce o sa fie. This is NOT an xbox, dar este un PC handheld foarte capabil. Pe masura ce AMD va scoate mai multe update-uri la driverele procesorului Z2 cu siguranta o sa se detaseze mai mult de Z1E care a avut timp sa se maturizeze/ sa fie optimizat.

Xbox Fullscreen experience functioneaza ok si limiteaza din ce consuma windows si cu siguranta vom vedea mai multe updates pe partea asta, este abia inceputul, dar deocamdata nu este on par cu SteamOS.

Din ce tot citesc, cred ca Xbox Ally X este stepping stone-ul pentru urmatoarea consola, care pare ca o sa fie un Hybrid PC

3. #143 SP
    Member dtancu's Avatar
    Quote Originally Posted by FuriaAlba View Post
    E vorba de sistemul de operare modificat promis. Nu pare sa faca nimic special fata de ce facea xbox app inainte. De asemenea este vandut ca un produs pe care te poti juca jocurile xbox care sunt disponibile pe xbox pc si daca sunt disponibile doar pe consola xbox, ai varianta Xcloud...OW WAIT.
    Aici să imi fie cu iertare dar dacă cineva il cumpara si nu stie ca Xbox Cloud Games nu e disponibil in Romania…nu e vina Microsoft.

4. #144 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Nu e chiar asa - ei il marketeaza ca o consola si spun ca e compatibil Game Pass. Nu e problema consumatorului ca este prostit.
    Chiar si noi, care stim foarte bine piata si produsul, tot speram sa dea drumul la xCloud macar pe PC Game Pass, dar pe ei ii doare undeva - important e sa fie acelasi pret la abonament, nu conteaza ca fraierii primesc mai putin de banii dati.
    Nu mai zic de lipsa codului de 3 luni de Game Pass, ceea ce face produsul si mai scump decat este deja.

Also, madd0x2u nu stiu exact ce speri tu ca se va intampla din updates de drivers, dar mai mult de 2-3-5% performance nu o sa vezi, daca va fi si aia.

In schimb, daca pui Linux si Steam OS, se pare ca poti avea un boost destul de mare de fps, deci o consola mult mai capabila, iar asta inseamna ca este o problema software, strict datorata acelui Windows de care se pare ca nu pot scapa, in loc sa pastreze OS-ul de la Xbox pe care sa-l modifice pentru handheld, nu invers.

5. #145 SP
    Quote Originally Posted by dtancu View Post
    Aici să imi fie cu iertare dar dacă cineva il cumpara si nu stie ca Xbox Cloud Games nu e disponibil in Romania…nu e vina Microsoft.
    Ce vrei sa spui ? Cati nu cumpara Xbox din Romania crezand ca vor putea activa gamepass sau ca vor putea cumpara jocuri de pe magazinul consolei ? Uita-te la recenzii pe emag la console xbox, plin de oameni care au aflat dupa achizitie ca serivicile xbox pe console nu sunt disponibile. Dar, da...nu e vina Microsoft ca divizia Xbox marketeaza acest produs si ca unul pe care te poti juca prin cloud ( a zis chiar doamna Sarah Bond acest lucru ) si comercializeaza zisul produs in tari in care nu este suportata functia.

6. #146 SP
    Member tudort's Avatar
    Scena consolelor portabile se află într-o continuă ascensiune și cerințele sunt mari. Dacă oamenii cumpără constant și prețul nu este o problemă, atunci vor scoate doar îmbunătățiri incrementale precum la telefoanele mobile. Deja la precomandă sunt epuizate cică și legion go 2 la 1400 dolari. Deci, noi votam cu portofelul. Ei merg pe Windows că poți instala toate lansatoarele posibile, iar Windows face jucăria și mai versatilă pentru office și remote, dar nu mă pricep aici. Dar sunt metode de a le instala și pe Linux. În fine, eu aș fi entuziasmat de Legion Go 2 , o ediție cu Steam Os care să beneficieze de toate posibilitățile aparatului. Acel OLED cu vrr de la 30hz sună ceva de vis. Sunt curios cum va ajuta acel NPU pe viitor. Asta e doar pe Ally X nu ?

Trimis de pe al meu Pixel 9 Pro XL folosind Tapatalk

7. #147 SP
    Senior Member numaGabi's Avatar
    Ce vrei sa spui ? Cati nu cumpara Xbox din Romania crezand ca vor putea activa gamepass sau ca vor putea cumpara jocuri de pe magazinul consolei ? Uita-te la recenzii pe emag la console xbox, plin de oameni care au aflat dupa achizitie ca serivicile xbox pe console nu sunt disponibile. Dar, da...nu e vina Microsoft ca divizia Xbox marketeaza acest produs si ca unul pe care te poti juca prin cloud ( a zis chiar doamna Sarah Bond acest lucru ) si comercializeaza zisul produs in tari in care nu este suportata functia.

Microsoft vinde oficial xbox in România? Sau vânzătorii noștri aduc consola din alte regiuni? Ca in cazul ăsta nu e vina MS ca magazinele de la noi nu afișează informatiile corect.

8. #148 SP
    Inainte de Xbox Ally X am luat de la eMag consola Xbox Series X Digital Edition White (careia i-am facut si retur) - totul bine si frumos pana cand am ajuns acasa si am vazut ca nu aveam adaptor de priza EU si pe cutie scria "destinat vanzarii in Canada si USA" - produs vandut de eMag, nu cumparat din marketplace...

Din pacate Microsoft se pare ca ocoleste cu orice pret Romania. Norocul nostru este ca macar avem Xbox Game Pass PC si ne permite sa ne bucuram de cateva jocuri, dar fara functia de Cloud gaming (asta fara zone gri, fara workaround-uri cu cont pe UK etc).

Legat de discutia de mai sus cu Z1E si Z2E - este o diferenta mai mare de 2-3-5 % dar depinde foarte mult in ce scenarii (intradevar, nu este un generational leap) :

An estimate for the performance gap after driver/firmware updates might be:
    - In typical handheld usage (15-20 W): Z2E could out-perform Z1E by ~20–30% in favourable titles/settings.
    - In higher power modes (25 W+): The advantage might settle at ~10–20%, because hardware limits (memory bandwidth, thermals) still bite.
    - In battery-constrained or lower resolution settings: You might see more benefit (~25–35%) since optimal efficiency counts more and Z2E has structural advantages.
    Pe partea de OS, intradevar, SteamOS este mult peste, dar sunt utilizatori care prefera Windows pentru a rula titluri care nu sunt disponibile/ nu pot fi accesate pe Linux. Este greu sa dezvolti un OS de la zero si nu cred ca ar fi prins daca era exclusiv pentru Xbox Game Pass (nu cred ca faceau un soft care sa permita mai multe launchere) - fiind un handheld PC, daca il iei in concediu/ deplasari mai poti face si altceva cu el inafara de gaming si in plus ai optiunea sa iti alegi ce jocuri vrei sa joci si din ce launchere sa le accesezi/cumperi.

Nu le iau apararea, sunt a "Greedy Corporation" similara cu cea din Lethal Company si ma deranjeaza faptul ca intradevar nu au dat 3 luni alea de game pass, ca nu au pus 2 porturi Thunderbolt de USB-c in loc de unul si ca nu au lucrat putin mai mult la partea de racire vs Ally X.

Per total, sunt multumim de ce ofera si ce jocuri pot juca pe ea. Mai puteau sa aduca imbunatatiri ? Cu siguranta.

Astept momentul in care paul o sa puna pe forum vestea ca Game Pass (ultimate, etc) si xCloud este disponibil in Romania

9. #149 SP
    Quote Originally Posted by numaGabi View Post
    Microsoft vinde oficial xbox in România? Sau vânzătorii noștri aduc consola din alte regiuni? Ca in cazul ăsta nu e vina MS ca magazinele de la noi nu afișează informatiile corect.
    ASUS ROG Xbox Ally X nu este un produs Microsoft sau Xbox. Este un produs ASUS. Si da, se vinde oficial in RO.

10. #150 SP
    Quote Originally Posted by numaGabi View Post
    Doar ally xbox rog whatever e vandut oficial. Eu doar iti ziceam ca produsele ajung in mana oamenilor si se trezesc ca nu se pot bucura de ele in totalitate. Cum ziceti ca " omul e prost si nu se informeaza " tot aia e. Puteti da vina pe consumator la infinit, dar banii lor tot is buni, nu ?

11. #151 SP
    Doar ally xbox rog whatever e vandut oficial. Eu doar iti ziceam ca produsele ajung in mana oamenilor si se trezesc ca nu se pot bucura de ele in totalitate. Cum ziceti ca " omul e prost si nu se informeaza " tot aia e. Puteti da vina pe consumator la infinit, dar banii lor tot is buni, nu ?
    In cazul GamePass de exemplu - daca Microsoft ar opri schimbarea regiunii si ar permite accesul doar IP-urilor din tarile unde exista acest serviciu, ar avea parte un reality check - problema este ca in momentul de fata le convine sa nu investeasca pentru regiunile unde sunt aceste facilitati si sa lase optiunea (pe riscul nostru) sa schimbam regiunea / sa facem conturi cu alte regiuni pentru GamePass mai ieftin, etc.

Sunt curios in cazul UK unde din 2026 vor cere pentru Age Verification copie act de identitate sau una din optiunile de mai jos, daca cei care au conturile acolo cu adrese fictive for fi afectati - recunosc nu m-am documentat in detaliu

Verification options: Players can verify their age through several methods, not just a government ID:
    Live photo - presupunand ca aceasta optiune va fi eliminata / nu va fi disponibila
    Mobile number check
    Credit card
    Government-issued ID (passport, driver's license, etc.)

*scuze de Off-Topic*

12. #152 SP
    Quote Originally Posted by madd0x2u View Post
    In cazul GamePass de exemplu - daca Microsoft ar opri schimbarea regiunii si ar permite accesul doar IP-urilor din tarile unde exista acest serviciu, ar avea parte un reality check - problema este ca in momentul de fata le convine sa nu investeasca pentru regiunile unde sunt aceste facilitati si sa lase optiunea (pe riscul nostru) sa schimbam regiunea / sa facem conturi cu alte regiuni pentru GamePass mai ieftin, etc.

Sunt curios in cazul UK unde din 2026 vor cere pentru Age Verification copie act de identitate sau una din optiunile de mai jos, daca cei care au conturile acolo cu adrese fictive for fi afectati - recunosc nu m-am documentat in detaliu

Verification options: Players can verify their age through several methods, not just a government ID:
    Live photo - presupunand ca aceasta optiune va fi eliminata / nu va fi disponibila
    Mobile number check
    Credit card
    Government-issued ID (passport, driver's license, etc.)

*scuze de Off-Topic*
    Ai primit mesajul pt verificare ? eu aveam adresa fictiva pe uk la un moment dat, dar am sters tot si tot am primit mesajul ca va trebui sa le demonstrez ca sunt un adult.....ridicol

13. #153 SP
    Nu am primit nimic. Aveam adresa de uk pe Downing Street dar dupa ce am facut retur la consola am schimbat regiunea pe Romania si am pus adresa corecta. Nu stiu daca age verification va impacta si alte regiuni, dar de UK citisem sigur

14. #154 SP
    Dar de ce nu alegeti si voi o tara din EU? Totusi, in UK este si mai scump totul...

15. #155 SP
    Senior Member numaGabi's Avatar
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    ASUS ROG Xbox Ally X nu este un produs Microsoft sau Xbox. Este un produs ASUS. Si da, se vinde oficial in RO.
    Ma refeream la consola xbox nu la ROG, ca la aia s-a referit si colegu caruia i-am dat reply cand a menționat de review-uri pe emag.

16. #156 SP
    Member Papillon_'s Avatar
    Asus in ultima vreme nu e un punct de referinta pe partea de calitate si garantie.

17. #157 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Quote Originally Posted by madd0x2u View Post
    Sunt curios in cazul UK unde din 2026 vor cere pentru Age Verification copie act de identitate
    Sunt eu pe UK și am facut procesul de verificare, mi-am facut o poza la mufa și am făcut upload și asta a fost tot. Nu mai este necesar nici un act!
    Btw, in timp ce ma pozam rosteam cu pasiune ca le dau la *UE, sper sa ma pună wallpaper in birourile din Seattle unde lucrează de zor la #anywhere#everywhere#

18. #158 SP
    Manager paul's Avatar
    Xbox Ally X s-a scumpit cu ¥30,000 ($195 / 164€) pe site-ul ASUS Japonia. Inainte era ¥139,800 ($910 / 768€), acum ¥169,800 ($1106 / 933€): (japoneza) 携帯型ゲーミングPC「ROG Xbox Ally X」、ひっそり“定価3万円値上げ”か 。国内ストアで16万9800円に - AUTOMATON.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 8 of 8 FirstFirst ... 6 7 8