Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 2 of 2

Thread: De unde să încep cu Python?

1. #1 SP
    Junior Member uliana_ww's Avatar

Lightbulb De unde să încep cu Python?

Salut, sunt un gamer pasionat și sunt curios să înțeleg logica din spatele lumilor virtuale, iar acum vreau să învăț Python pentru a automatiza tabele și a mă juca cu Pygame. Documentația e copleșitoare de multe ori și mă plictisesc repede la tutorialele online, indiferent că-s gratuite, cărora le lipsește feedback structurat sau o motivație de tip „quest”. Ca „începător” absolut în programare, care învață cel mai bine prin practică, am nevoie de o recomandare de curs structurat. Caut ceva care să semene mai mult cu o structură de lecții și mai puțin cu o prelegere seacă.

2. #2 SP
    Member codpin's Avatar
    Dacă tutorialele online te plictisesc, nu cred ca o să găsești un curs care să te țină motivat.

Dacă ai zis ca îți place să înveți prin practică, de ce nu te ajuți de un AI? Vorbești cu chatbot gen ChatGPT sau Claude si ii dai ceva simplu de realizat in python. El o sa-ți dea codul și de acolo încerci sa înțelegi ce a făcut și de ce. Unde nu te prinzi sau nu înțelegi îl întrebi. Dacă îți dă explicații prea complicate refaci întrebarea menționând ca ești zero la programare și ca acum înveți și o să îți explice ca la prosti tot ce a făcut.

Nu știu dacă asta e modul ideal de a învăța, dar clar e cel mai organic, aproape ca și cum ai vorbi cu un profesor. Plus ca dacă nu înveți programare măcar înveți să vorbești cu un chatbot și înțelegi cum să construiești un prompt corect. E win win.

Eu așa aș face acum dacă m-aș apuca sa învăț vreun limbaj de programare.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.