Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 4 of 4 FirstFirst ... 2 3 4
Results 61 to 80 of 80

Thread: Discutii legate de Amazon

1. #61 SP
    Senior Member Cristache07's Avatar
    PS5 PRO a fost 700 eur, s-au dat.
    WUCHANG: Fallen Feathers Day One Edition - PS5 - 35 eur
    https://www.amazon.de/-/en/dp/B0F6SZ...lig_dp_it&th=1

Legacy of Kain: Soul Reaver 1 & 2 Remastered - PS5 - 25 eur
    https://www.amazon.de/-/en/dp/B0DWBD...lig_dp_it&th=1

Life is Strange double exposure - 26 eur / Methaphor Refantazio - 40 eur / Star Wars Outlaws - 28.50 eur / DRAGON QUEST III HD-2D Remake - 45 eur

Sunt destule. Pana si controllerul Ghost of Yotei gold era ieri 75 eur.

---------- Post added 07-10-2025 at 14:20 ----------

nintendo Switch:
    Donkey Kong Bananza- Switch 2 - 59 eur

https://www.amazon.de/-/en/Donkey-Ko...37&sr=1-1&th=1

Super Mario Party Jamboree : 51.50 eur
    https://www.amazon.de/Super-Mario-Pa...0F43TG3GG&th=1

Zelda BOW 54.27 eur

https://www.amazon.de/-/en/Legend-Ze...0F2JF25ZC&th=1

Switch 2 pro controller 78eur

https://www.amazon.de/-/en/Nintendo-...F3JR79YY&psc=1

2. #62 SP
    Member parazitu86's Avatar
    Salutare, astăzi este prima mea comandă from Amazon care imi va fii livrată cu ups si nu cu Fan. La cea reviews am citit de ups Romania m.am speriat la cat de bombe sunt . A.tiai avut de a face cu ei s-au ma trezesc ca imi pierd coletul sau nu anunță când livrează si dau retur cate expeditor că așa vor ei.

3. #63 SP
    Member codpin's Avatar
    Sfatul meu să suni la UPS România și pe baza nr awb să rogi pe cel de la telefon să îți completeze datele de contact. De fiecare dată când a venit ceva de la Amazon prin UPS a întârziat din cauză ca nu aveau adresa completă și nr de telefon.

Și cireașă de pe tort e ca ăștia de la UPS lucrează doar pe bază de colaborare cu șoferii (cel puțin în provincie) și habar nu au unii de alții. Am cerut de la customer support nr de tel al șoferului și habar nu aveau cine îmi livrează comanda. Deci după ce ai date incomplete pe colet nici nu poți lua legătura cu șoferul, așa ca ia legătura cu ei din timp.

4. #64 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Sunt de acord cu codpin. Pana acum ceva ani, UPS-ul era cel mai tare. Probabil inca e, dar pe anumite zone. La mine aici, tocmai am primit ieri mesaj de la UPS cum ca au ratat livrarea (mai aveau si tupeul sa scrie ca au incercat). M-a sunat un tip sa ma intrebe care e adresa mea, ca nu pare a fi completa. Dupa care mi-a citit adresa care ghici ce, era mai mult decat OK. Au zis ca "reincearca" azi. Grrr.

5. #65 SP
    Member Papillon_'s Avatar
    Am cumparat recent de pe Amazon Germania un Apple 11" iPad Pro M5, 512GB livrat de UPS si
    Apple 70W USB-C Power Adapter impreuna cu Apple Smart Folio for 11 inch iPad Pro (M4) - Denim livrat de Österreichische Post -> Fan courier.

Au expediat coletul prin UPS mai tarziu ca cel cu Österreichische Post dar a ajuns inainte.
    Mi sau parut foarte profi si rapizi.

In legatura cu adresa eu am pus numarul de telefon si in adresa cu numele strazi, cladire etc. Am avut o situatie cu niste carti de la un seller de pe Amazon UK pentru care curierul nu reusea sa dea de mine pentru ca nu avea numrul de telefon chiar daca la contact era trecut numarul.

6. #66 SP
    Nivelul de profesionalism al curierilor cu care Amazon colaboreaza este cel mult mediocru. Indiferent ca livreaza ei personal sau DHL/Posta,DPD si altiii am statistica de 5-6 colete din 10 unde pachetul este lasat in afara blocului fara macar bunul simt sa sune la interfon desi cer specfic acest lucru. Culmea e ca lui Amazon.de nu prea ii pasa iti returneaza banii repede insa timpul pierdut cat si lipsa produsului devin frustrante.

Am comandat duminica 2 chestii pe Amazon, un film (Purple Rain) si MK Legacy Collection. Mi-au "spart" comanda in doua pe motiv de PEGI18 la joc, m-au taxat cu 5 eur in plus si cum scadea valoarea comenzii initiale la sub 39 de eur pt. livrare gratuita mai voiau 3 eur livrare pentru film.
    Am rezolvat cu abonare la Prime pentru 24 de ore si pe urma am anulat. Niste smecheri! Am si lucrat la ei si sunt.... praf.... nu stiu cum sunt gigantii care sunt astazi, probabil ca au niste angajati cheie, automatizare de top si preturile care sunt deseori bune.

Aceste afirmatii sunt valabile doar pentru livrari Amazon in Germania (cam 35-40 anual), nu comand din Romania. In Romania sunt client Altex pe parte de electronice si IT, de la EMAG numai comand nimic la ce preturi au.

7. #67 SP
    Pe emag tableta era 7000 de lei iar pe Altex 6900, pe Amazon Germania am luat-o cu 6260 de lei!
    Cand au intarziat cu livarea sau mi-au trimis din greseala o carte care nu era noua Amazon mi-a dat banii inapoi.

Eu unul sunt foarte multumit de ei.

8. #68 SP
    Member codpin's Avatar
    Tu vb de customer support de la Amazon când discuția era despre livrările efectuate de terți pt Amazon.

În general Amazon de livrează cu Fan și acolo nu am nici un reproș, ajunge în câteva zile (uneori mai repede decât ajung colete comandate din țară) dar câteodată în funcție de ce comanzi mai pun la UPS sau la poșta lor și atunci fără greșeală mereu întârzie coletele.

Dar măcar la poșta lor vin fără emoții pt ca au datele complete, doar UPS pierde datele pe drum…

9. #69 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Guys, important e cateodata si suportul, nu doar livrarea in sine. Eu am avut de-a lungul timpului sute de probleme cu eMag, Amazon, etc... Daca la eMag e cu multi nervi, draci, astepti cateodata si cu lunile pentru o solutionare, la Amazon ai intrat pe Chat (sau telefon), si in cateva minute ai rezolvat. Ei merg pe principiul "clientul are intotdeauna dreptate" (desigur, iti cer si dovezi cateodata), si stii ca nu pierzi banii sau vreo rezervare. De exp. daca ai cumparat un produs cu discount, pret foarte bun, si s-a pierdut pe drum produsul... la Amazon nu-ti faci griji. Intri, vorbesti cu ei, si fie iti refac ei comanda cu discount, fie primesti diferenta in gift cards sau cum doresti tu.

Amazon.co.uk era parfum pe langa Amazon.de, dar vad ca incet-incet si acestia sunt din ce in ce mai OK. In sensul ca mai aveai sanse sa intri in vorba cu unul care nu stia engleza deloc (eu nu stiu germana deloc)... dar din ultimele 50 de interactiuni cu ei, nu s-a mai intamplat (always english - probabil dupa cum am setat in cont).

Ce este foarte ciudat in ultima vreme, e modul de livrare, de plecat produsele de la ei. Poti sa te trezesti ca in 2 zile ai pachetul la usa (si vorbim de livrarea aceea cheap, nu premium), sau poti sa te trezesti ca nici dupa o saptamana-doua, nu au plecat de la ei. Produse care apar in stoc. E foarte random. Recomandarea mea este, cand aveti produse pe care le doriti rapid, nu le combinati la comanda. Pe Amazon.co.uk aveai optiunea de a le spune ca vrei sa le grupeze cat mai mult, sau sa le trimita pe rand as fast as possible. Pe .de nu exista optiunea aceasta, si ma tem ca de multe ori, asteapta o comanda dupa un produs lipsa... Also, cand va grabiti, si aveti un termen, intrati cu ei pe Chat, nu va sfiiti. Fie vor urgenta, fie va vor oferi un voucher pt. intarziere, fie va vor spune daca sunt probleme.

Si inca odata, revin cu recomandarea ca atunci cand achizitionati, sa luati de preferat Sold & Fulfilled by Amazon. Daca nu asta, macar Dispatched by Amazon. Daca luati de la third parties, toate cele de mai sus, cam puteti sa le ignorati. Acolo trebuie sa vorbiti direct cu seller-ul, Amazon intervine doar daca v-au tepuit sau ceva.

Si aici cu sellerii e MEGA diferenta intre Marketplace-ul eMag si Amazon. La eMag, este aproape IMPOSIBIL sa vorbesti direct cu un seller. Poate daca-l gasesti cumva pe Google, pt. ca altfel, totul e intermediat prin eMag. La Amazon, pur si simplu le dai mesaj. Si am observat ca sunt foarte prompti, tin la rating-ul lor.

Inca un sfat: daca primiti un produs al carui colet este deteriorat (dar nu va intereseaza prea mult cutia, ci produsul), faceti poze imediat si intrati cu cei de la Amazon pe Chat. Le trimiteti dovada, si de cele mai multe ori va vor oferi niste variante. Daca vrei sa pastrezi produsul asa cum e (functional), primesti un discount decent (25% pt. mine ultima oara). Daca nu, iti trimit ei (de multe ori nici nu mai cer produsul busit inapoi) de schimb. Sau faci retur si comanzi din nou, iar ei iti dau ceva bonus pt. deranj.

Hai, bafta la cumparaturi!

10. #70 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Suportul de la Amazon.de e foarte prompt, insa serviciile lor in afara de suport mi se par mai proaste decat emag. Am doua excemple recente care m-au enervat putin, ambele sold by amazon:
    • Am cumparat ceva la pret intreg si imediat cum mi-a ajuns il vad la jumatate pretul. Obisnuit fiind cu emag, ii contactez relaxat la suport si le cer un voucher cu diferenta. Soc! Imi zice agentul ca ei nu ofera asa ceva, dar ca pot sa fac retur si sa comand din nou. Incerc sa ii explic omului ca are o politica complet irationala, ca pe ei ii costa transportul dus-intors degeaba, ca poluam planeta cu motorina curierului si cu ambalajul suplimentar, ca Amazon se lauda peste tot cum incearca ei sa fie sustenabili cu planeta - degeaba. Am fost atat de socat incat am crezut ca nu stie agentul asta politica firmei, asa ca am inchis chatul si am incercat cu altcineva, insa am primit acelasi raspuns.
    • Am luat o unitate optica externa noua, la pret de produs nou. Mi-a venit desigilata si cu accesorii lipsa. Apucaturi din astea de samsar care nu are conceptul de produs resigilat nu am vazut in Romania decat la Altex. Bineinteles suport foarte bun, mi-au trimis alta unitate imediat si m-au rugat sa ii fac retur asteia cand am timp, mergand pe incredere ca nu o sa le pastrez pe ambele. Dar nu mai bine sa nu fi primit produs resigilat la pret de nou?

11. #71 SP
    Senior Member sexbobomb91's Avatar
    Am patit-o si eu cu ei luna trecuta - un pachet de ceai s-a desfacut si totul s-a imprastiat prin cutie, inclusiv pe partile de cauciuc a jucariei care mi-a luat mult timp sa o curat. Inca mai gasesc bucati de ceai cand se joaca copilul cu ea . Au inghesuit totul intr-o cutie foarte mica fara un minim de protectie sau sa le ambaleze in pungi separate. Macar mi-au restituit banii pentru ceaiul pierdut, dar nici macar o scuza pentru ce s-a intamplat.
    EDIT: produsele au fost cumparate direct de la Amazon, nu de la alti vanzatori.
    Attached Images Attached Images 20260120_143749.jpg

12. #72 SP
    Cei de la Amazon.de au o statuie Prime 1 Studio Sakai Clan Armor la un pret foarte bun (715 eur) daca este cineva interesat. Problema e transportul
    Tot stau pe jar... sa o iau, sa nu o iau. Va trebui sa o iau in carca si sa merg cu ea pana la posta (DHL) ca s-o trimit in Romania. Cost estimativ transport: 160-180 eur. Daca vine DHL acasa imi cere 200 eur.

Am vazut varianta DX la Ozone.ro, aproape 8000 lei. Deci ar fi un deal bun insa greutatea e problema (25kg). Fata de Nameless King vine doar intr-o cutie. Voi ce parere aveti?

http://www.amazon.de/-/en/Prime-Stud...mr_ca_hp_atf_d

13. #73 SP
    Admin MonkY's Avatar
    @Espiritus: Da, nimeni nu-i perfect cand vine vorba de magnitudinea la care lucreaza. Si da, unele reguli sunt ciudate rau. Pentru mine insa, numai faptul ca in 2 minute rezolv o problema cu cineva pe Chat sau telefonic, lucru care la eMag dureaza si o saptamana, e cu totul altceva. Au introdus si pe Amazon robotelul vietii, dar treci usor de el. La eMag, la fiecare update, il fac in asa fel incat sa nu mai poti lua legatura cu un operator...

@sexbomb91: am patit-o recent cu mancare pt. pesti, varsata una dintre cutii. Mi-au trimis toate cutiile din nou. Se mai intampla (ultimele colete mi-au ajuns de parca au jucat football cu ele).

Cristache07: man, sunt bani multi acolo, dar pt. cand vine vorba de pasiuni si hobby-uri, tu esti singurul care poate sa raspunda la acea intrebare. Pe vremuri, ti-as fi spus cu ochii inchisi sa o iei instant. La ce vremuri grele/tampite sunt acum insa, parca as fi mai precaut... Pe cand eram si eu colectionar, asa ceva ar fi fost o minune. These days (se vede ca am imbatranit), asemenea bani nu as da decat pe o super scula de la Makita, Milwaukee, ceva, cu care sa fac treaba profi prin casa/curte... Deh, se mai schimba si obiectivele. Plus ca la un moment dat nu mai ai loc de ele.

14. #74 SP
    Monky, multumesc pentru raspunsul sincer. Vremurile intr-adevar sunt foarte ciudate, numai cand iti citesc postarile despre AI ma iau grijile. Loc nu prea am nici eu ca sufrageria e aproape plina insa vreo 2-3 statui mai deosebite parca ar mai intra. Acum Prime 1 Studio sunt printre cei mai buni daca nu chiar cei mai buni. Problema e ca Amazon nu vor sa o livreze direct in Romania, imi zice livrare indisponibila cand pun adresa din Bucuresti. Si daca pun deoparte 300-400 eur pe luna imi trebuie 5-7 ani de economisit ca sa "pice" o afacere, un deal si nu stii in ce sa te mai bagi in ziua de azi. Imi pun pofta in cui si raman la modele "micute" mai accesibile. Eu sunt interesat si de parerea voastra ca am vazut cativa pasionati aici pe forum de figurine.

15. #75 SP
    Eu ma limitez pe la 200 euro, maxim 250 euro pe figurine iar ca inaltime 17cm ~ 28 cm. O sigura statueta am care e mai mare 45 cm.
    Colectionez de asemenea machete, masini, motociclete dar deja am ramas fara spatiu.

Daca aveam foarte multi bani atunci luam poate figurine si mai scumpe.

16. #76 SP

17. #77 SP
    https://www.amazon.de/-/en/gp/produc...AKR8XB7XF&th=1

https://www.amazon.de/dp/B0FBD2NTCS?...sin_title&th=1

Am luat si eu un astfel de troler si il gasesc fain. Peste asteptari, am si optiune de adauga laptopul in exterior, fermoarele par de calitate, rotile par robuste si are compartimentare buna. Il gasesc o alegere buna la 76 eur
    Attached Images Attached Images 1000043162.jpg

18. #78 SP
    Senior Member sexbobomb91's Avatar
    Ati comandat ceva in ultima vreme care sa ajunga mult mai tarziu decat termenul original?
    La ultima comanda s-a schimbat termenul de livrare de la 22-25 Aprilie la 22 Aprilie-8 Mai si vad ca pachetul se plimba undeva prin Germania. Sper totusi sa ajunga mai repede un pic.

19. #79 SP
    Senior Member LucKos's Avatar
    Quote Originally Posted by sexbobomb91 View Post
    Ati comandat ceva in ultima vreme care sa ajunga mult mai tarziu decat termenul original?
    La ultima comanda s-a schimbat termenul de livrare de la 22-25 Aprilie la 22 Aprilie-8 Mai si vad ca pachetul se plimba undeva prin Germania. Sper totusi sa ajunga mai repede un pic.
    Mai schimbă termenul estimativ de livrare la pre-orders. Dar in general ajung în maxim o săptămână din Germania, de când primești notificarea de livrare de la ei.

De obicei ajunge cu o zi mai devreme decât estimatul lor.

Sent from my CPH2747 using Tapatalk

20. #80 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by sexbobomb91 View Post
    Da, chiar acum trebuie sa intru cu ei pe Chat sa vad ce se intampla, ca am 2 comenzi facute praf. Una pierduta de UPS, si alta de ceva gen Chronopost.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 4 of 4 FirstFirst ... 2 3 4