Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 4 of 4 FirstFirst ... 2 3 4
Results 61 to 66 of 66

Thread: Black Friday 2025

1. #61 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Papillon_ View Post
    Intel Core i7-1165G7 e unul dintre cele mai eficiente procesoare scoase de intel, are un TDP de 28 Watt.
    Apple M1 e mai performant dar nu e rau nici cel de la Intel.
    Cat despre baterie tine in jur de 6 ore cred, nu mi-am batut capul, il folosesc rar pe baterie.
    Eu doar spuneam ca Toshiba notebooks nu mai exista. Cat despre 6 ore pe baterie la acel i7, sa fim seriosi, rezista atat daca stai in idle, in Office, ceva. Prin comparatie, Intel 28W TDP cu racire activa, M1 vreo 10W TDP, racire pasiva. Dar nu e doar vorba de procesor aici, ci de tot ecosistemul (OS, optimizari baterie, ARM vs x86, etc.)
    Eu am evitat Samsung avad in vedere ca au tot avut probleme de firmware pe care le-au ascuns.
    Nu stiu ce au ascuns, toate problemele le-au rezolvat prin update de firmware (asa cum fac toti). Din miile de SSD-uri trecute prin mana, Samsung are cel mai mic failrate. Si asta ti-o spune unul care nu e fan Samsung deloc...
    Cat despre performante ma indoiesc ca in viata reala o sa vezi vreo diferenta.
    Samsung 990 PRO 4TB PCI Express 4.0 x4 M.2 2280 vs Lexar NM790 4TB PCI Express 4.0 x4 M.2 2280 https://www.pcgarage.ro/compara/2686627,3040475
    Acum, depinde si ce faci, cata nevoie ai de IOPS (unde Samsung e aproape dublu), depinde daca esti dispus sa platesti cu 40-50% pe Lexar (cel putin asa vad in pretul tau comparativ, desi spui ca anul trecut l-ai cumparat cu 1/3 din pret). N-as face asta niciodata. I'll stick to Samsung (worst case, WD).
    Ambele au 5 ani garantie, vitezele sunt asemanatoare iar la capacitate maxima de scriere / rescriere (TBW) Samsung vad ca are 2400 TB iar Lexar 3000 TB.
    Lexar erau super tari pe vremea cand erau o companie a celor de la Micron. Insa de cand au fost cumparati de chinezi, meh...

Dar, din fericire, fiecare este liber sa cumpere ce doreste. Si inca suntem liberi sa dezbatem pros & cons...
    Spor la cumparaturi!

2. #62 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by CG View Post
    Btw guys, dacă sunteți în căutarea unei camere de interior, care să fie și PTZ (pan & tilt), care să aibă și rezoluție mare (8K), să fie WiFi, să aibă și ceva funcții AI (tracking, recunoaștere facială LOCALĂ), să nu depindă de cloud și să mai știe și ONVIF, am ceva belea pentru voi. Și costă cam de 5x mai puțin decât alternativele de la alții:

Camera de supraveghere Wireless TP-Link Tapo C260 cu Pan/Tilt 360 grade, 8MP, 4K, 3840 × 2160 px, Utilizare Baby Monitor, Night Vision, Detectare Smart AI, Two-Way Audio, ONVIF - acum e la doar 159 lei. Eu am platit dublu și chiar și așa cred că a meritat.
    Gata, s-a facut 299.90 lei. Ce funny e ca mai si scrie "Super Pret".

3. #63 SP
    Member Papillon_'s Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Eu doar spuneam ca Toshiba notebooks nu mai exista. Cat despre 6 ore pe baterie la acel i7, sa fim seriosi, rezista atat daca stai in idle, in Office, ceva. Prin comparatie, Intel 28W TDP cu racire activa, M1 vreo 10W TDP, racire pasiva. Dar nu e doar vorba de procesor aici, ci de tot ecosistemul (OS, optimizari baterie, ARM vs x86, etc.)
    Toshiba s-a transformat in Dynabook fiind detinuta de Sharp care la randul ei apartine de Foxconn.
    "The company was also relevant in consumer personal computers, releasing the first mass-market laptop in 1985 and later ranking as a major vendor of laptops; it exited the PC business in 2020 having divested it into Dynabook Inc" https://en.wikipedia.org/wiki/Toshiba

Imi plac cipurile din seria M, au facut o treaba grozava dar nu agreez ecosistemul Apple si preturile exagerate pe care le practica.
    Prefer produse de calitate cu Windows pentru PC si Android pentru telefoane.

Am vrut la un moment dat sa fac upgrade la laptopul Toshiba Tecra care il am si sa iau un un laptop cu procesor Inter Lunar Lake care are o autonomie excelenta pe baterie si nu se incalzeste, e echivalentul la M4.

Mai exact ceva de genul:
    Laptop Lenovo ThinkPad X9-15 Gen 1 Aura Edition cu procesor Intel® Core Ultra 7 258V pana la 4.80 GHz, 15.3" 2.8K OLED, 32GB RAM, 1TB SSD, Intel® Arc™ Graphics 140V, Windows® 11 Pro care e 8200 de lei https://www.emag.ro/laptop-lenovo-th...cenario_ID=106

Dar e mai mult un moft pentru ca eu folosesc Dell Latitude la lucru cu un monitor extern de 27 inch 1440p iar acasa desktopul.
    Laptopul personal il folosesc rar.

Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Nu stiu ce au ascuns, toate problemele le-au rezolvat prin update de firmware (asa cum fac toti). Din miile de SSD-uri trecute prin mana, Samsung are cel mai mic failrate. Si asta ti-o spune unul care nu e fan Samsung deloc...

Acum, depinde si ce faci, cata nevoie ai de IOPS (unde Samsung e aproape dublu), depinde daca esti dispus sa platesti cu 40-50% pe Lexar (cel putin asa vad in pretul tau comparativ, desi spui ca anul trecut l-ai cumparat cu 1/3 din pret). N-as face asta niciodata. I'll stick to Samsung (worst case, WD).

Lexar erau super tari pe vremea cand erau o companie a celor de la Micron. Insa de cand au fost cumparati de chinezi, meh...

Dar, din fericire, fiecare este liber sa cumpere ce doreste. Si inca suntem liberi sa dezbatem pros & cons...
    Spor la cumparaturi!
    Acum 1 an cand am luat eu SSD-ul Lexar NM790 4TB costa 1255 de lei iar cel de la Samsung era in jur de 1900 de lei parca.

Initial am vrut sa iau doua SSD-uri Kingston KC3000 sau Western Digital Black SN850 unul de 1TB si unul de 2TB dar apoi am zis ca m-am saturat de lipsa de spatiu si m-am decis sa iau unul de 1TB si unul de 4TB iar Lexar NM790 era best-buy la performante, garantie si pret.

Intradevar e bine ca avem de unde alege era trist daca aveam doar Apple si Samsung pe piata.
    Cum nu e bine nici pe partea de console sa avem doar Sony si Nintendo.

4. #64 SP
    Member Papillon_'s Avatar
    Cel mai mic pret pentru un monitor OLED de 27 inch de pana acum.

Monitor Gaming OLED PHILIPS Evnia 27M2N6501L/00, 26.5", QHD, 240Hz, HDR 10, pivot, alb 2000 de lei https://altex.ro/monitor-gaming-oled...pd/27M2N6501L/

5. #65 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Pentru cei care aveti Cosori-uri, vedeti daca e compatibil cu noua jucarie scoasa de ei. Care acum este la 50% reducere. Si care nu se putea livra in Romania (dar am vorbit eu la support si dupa cateva ore s-a rezolvat). E vorba de asta: COSORI First Smart Meat Thermometer, Wireless Grill Thermometer Bluetooth, Perfect for Hot Air Fryer, Roasting Thermometer for Kitchen and Grill, Dishwasher Safe, Black. Teoretic, daca e asa cum trebuie, se va lega la acelasi app (VeSync), infigi termometrul in carne, setezi la cate grade vrei si nu mai exista sansa sa arzi, sau sa faci carnea prea putin sau prea mult... va opri automat airfrier-ul. O sa confirm aici cand va ajunge si la mine.

6. #66 SP
    Capitanul Dan dancapitan's Avatar

Cool

Cel mai mic pret pentru un monitor OLED de 27 inch de pana acum.

Monitor Gaming OLED PHILIPS Evnia 27M2N6501L/00, 26.5", QHD, 240Hz, HDR 10, pivot, alb 2000 de lei https://altex.ro/monitor-gaming-oled...pd/27M2N6501L/
    bun monitorul, l-am luat de la altex resigilat la 1800 lei, are culori exceptionale, negru adevarat si ambilight in spate deasemenea are pivot si vine in pachet cu 3 cabluri (hdmi. dp si usb sp) deci la pretul asta chiar merita !!

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 4 of 4 FirstFirst ... 2 3 4