Ăștia nici măcar nu se mai chinuie... Copiază ca ultimii chinezi de pe planetă...![]()
Bigscreen au fost lansat Beyond 2 (si 2e), si oamenii deja nu mai fac fata la precomenzi. Mai usor, cu FOV mai mare, cu extra new features, plus pancake lenses...
Hands-on: Samsung Project Moohan (headset) si Project Haean (smart glasses):
Xreal Project Aura:
Este cineva de pe forum care si-a cumparat Ray-Ban Meta? Daca da, de unde si cat au costat?
"We finally seem to have a launch date for Samsung’s Android XR headset! Project Moohan drops October 13 in South Korea with a wider release later."
Introducing Oakley Meta Glasses, a New Category of Performance AI GlassesOriginally Posted by Meta Reality labs
Fac îndată trei săptămâni de când am RayBay Meta (gen.2) și îi ador, este un dispozitiv util și super fun de folosit. Vă las câteva impresii mai jos.
I-am luat din Vienna de la reprezentanța RayBan la prețul de ~2350lei. Este varianta glossy cu lentile de tip heliomat, gri, fără dioptrii, garanție doi ani. Știu ca în scurt timp va apărea generația 3, însă a fost o decizie impulsivă. La cat de mult îmi plac, probabil voi ține pasul cu noile iterații.
Se pot lua și de pe Amevista, însă este puțin ambiguu prin cine au ei garanție și transportul dureaza câteva săptămâni. Din păcate nu sunt disponibili în RO și nu se găsesc prin niciun canal oficial.
Eu filmez foarte mult pentru arhiva personală și în unele situații este greu să surprind anumite momente spontane cu telefonul sau camera video, mai ales dintr-o perspectivă de tip Point of View. Pur și simplu cu ei poți prinde momente spontane într-un mod natural.
Calitatea camerelor este foarte bună, în special pentru cat de mic este compartimentul pentru senzor și lentile. Ziua arată excelent, iar seara este similar cu camera ultra-wide de pe iPhone. Stabilizare este similară cu cea de pe telefon. Rezoluția 1920x1440, 30fps.
Este perfect și pentru activități în aer liber, vânătoare, echitație, construit coteț pentru cățel, etc.
Singurul minus pe care l-am găsit a fost sunetul captat de microfoane. În situațiile casual ca cea din clipul de la sfârșit, este perfect, însă când este un sunet foarte puternic sau repetitiv, pur și simplu îl estompează.
Am făcut câteva clipuri în stil ADS când trăgeam cu arme puternice, calibre .300 Magnum si .308 Winchester. Sunetul de la arma se auzea la fel de încet ca și cum mi-ar fi căzut pe jos telefonul, asta în cazul în care ele sunt loud-as-f**k și microfonul era la 10cm de receiver. 9mm-ul amicului meu se auzea mai tare când era filmat de la 5m depărtare, iar ăla este o jucărie în comparație cu cele de mai sus.
O altă chestiune ciudată legată de noise reduction a fost când conduceam cu geamurile deschise, eram la un moment dat pe un teren accidentat cu denivelări constante ca distanță și ochelarii au considerat ca este zgomot de fundal care trebuie anulat, iar ei au încercat să îl estompeze complet.
Chestiunile legate de microfoane țin de partea software și sper să le remedieze într-un update viitor.
Deși i-am luat aproape exclusiv pentru cameră, am observat ca folosesc mai mult pentru ascultat muzica. Calitatea sunetului când vorbești la telefon este perfectă, iar cea când asculți muzică este la fel de bună, pentru dimensiunile ochelarilor, care btw, au doar 49grame.
Simți ca îți oferă o coloană sonoră în viața de zi cu zi. Deseori am un playlist la 70% volum când sunt sigur și am avantajul ca aud la perfecție tot ce se întâmplă în mediul înconjurator. Au și un touchpad în partea dreaptă cu care poți controla tot ceea ce ține de muzică, ori prin comenzi vocale.
În mediile zgomotoase chiar cu volumul la maximum nu se aud prea tare.
Nu am avut nicio nemulțumire legată de baterie, deși asta este principalul minus în majoritatea recenziilor. Îi încarc o data sau de două ori pe zi în tocul lor, principiul este ca la AirPods. Este un trend cu acumulatorii cat mai capabili în telefoane mobile, tablete, camere foto. În cazul ochelarilor, aș prefera durata actuală de folosire în detrimentul unui acumulator mai puternic, dar mai greu cu ~10g. Mi-aș dori ca următoarea generație să nu facă greșeala să adauge grame în plus pentru a face loc unui acumulator mai puternic.
Ei cel mai mult au fost promovați pentru partea de AI. În țara în care sunt nu este disponibil acest serviciu. Aceeași situație și pentru RO. Am testat pentru scurt timp într-o regiune unde este disponibil și este ca și cum ai avea mereu la dispoziție ChatGPT cu care poți vorbi. Merge activat în toate regiunile cu VPN, însă la mine nu este de prea mare interes această caracteristică a lor.
Aplicația pentru telefon este foarte intuitivă, transferul se face ultra rapid. Singurul minus ar fi ca nu poți accesa, concret, memoria lor internă de 32gb. La conectarea lor în aplicație ai opțiunea să transferi în telefon clipurile noi. Asta poate să fie o problemă doar dacă vrei să ștergi unele filmări înainte de transfer sau nu ai memorie suficientă în telefon si vrei să transferi, să zicem, doar 2 poze din 50.
Am avut ceva timp liber pentru scris și am vrut să împărtășesc cu voi informațiile despre acest tip de dispozitiv care nu cred ca beneficiază de atenția pe care o merită. Eu citisem despre ei fugitiv, însă din pură întâmplare i-am văzut la un amic. Mi-a arătat ce pot face și am fost hooked. Vă las mai jos un sample bonus, în special pentru iubitorii de shootere
Meta Ray-Ban Display: AI Glasses With an EMG Wristband:
Originally Posted by Meta
Ray-Ban Meta (Gen 2) Now With Up to 2X the Battery Life and Better Video Capture:
Athletic Intelligence Is Here, Meet Oakley Meta Vanguard:Originally Posted by Meta
Originally Posted by Meta
Am vazut aseara prezentarea si mi-a placut. Au fost multe greseli si live demo-uri care nu au mers cum a planuit, insa clar s-a inteles directia in care vor sa mearga. A fost mai mult o conferinta despre cum vad viitorul.
Multe pareri pro despre RB Meta Display.
Mai mult AI x VR, au aratat acel engine in care poti crea lumi in VR foarte simplu si rapid. S-au axat mult pe noua aplicatie Horizon pentru Meta Quest, a fost si James Cameron care a discutat mult despre cum efectul 3D din filme si imersiunea este fabuloasa pe acel sistem.
Sari direct la 01:05:00 pentru VR.
Cei de la Viture in colaborare*cu*8BitDo au scos un controller dedicat pentru AR glasses. Desigur, il puteti folosi si fara ochelari.
Din pacate, nu functioneaza pe Android. Si nu stiu (inca) daca merge si pe alti ochelari in afara de cei de la Viture.
Il gasiti pe Amazon.de, in caz ca sunteti interesati: https://www.amazon.de/-/en/VITURE-8B.../dp/B0F5WRZ3LJ
Așa da! Intră TCL în scenă: TCL's New OLED Could Spawn The Midrange Headsets VR Needs
TCL is showing off a compact 2.5K RGB OLED panel for XR headsets that could be the perfect midpoint between cheap LCD and expensive micro-OLED.
Today, almost every affordable headset uses LCD panels, while premium options use micro-OLED, also known as OLED-on-silicon (OLEDoS).
LCD is cheap, but has poor contrast, forming a relatively washed-out image that compresses the darkest details into a gray haze in place of deep blacks. Meanwhile micro-OLED offers vibrant colors with rich contrast, and can achieve extremely high resolution without increasing the bulk of headsets, but is extremely difficult to manufacture and thus expensive.
Some headsets like Meta Quest Pro, the Pimax Crystal series, and Somnium VR1 use advanced LCD panels with a quantum dot layer to enhance colors and an array of mini backlights to improve contrast compared to regular LCD, but the result is still a far cry from the self-emissive nature of OLED, where every pixel provides its own light, while the extra layers increase weight, heat, and power draw.
Of course, there is another viable display technology for headsets between LCD and micro-OLED, one that also offers many of the latter's benefits: regular OLED, also known as OLED-on-glass.
OLED-on-glass is what's used in your smartphone, your smartwatch, and perhaps your TV too. For VR, it was the only game in town between 2014 and 2016, used for the Oculus Rift, HTC Vive, and PlayStation VR.
HTC continued to use OLED in Vive Pro, as did Oculus for the original Quest. But LCD soon offered higher density at lower cost, a killer combination for a market looking to scale up, and so investment in new custom OLED panels to keep up with the extreme density demands of VR mostly dried up within just a few years.
The only regular OLED VR headset still on the market today is PlayStation VR2. And one key reason that it's the only headset from a major company with new fresnel lenses is that when it released, there was simply no OLED with high enough density to be compact enough to be suitable for pancake lenses.
That brings us to TCL's new OLED panel, which its China Star Optoelectronics Technology (CSOT) division is showing at the Display Tech-Ecosystem Conference (DTC 2025) this week in China.
The company says it's the highest density RGB OLED-on-glass display in the world, while having the 120Hz refresh rate ideal for VR.
It's almost twice as dense as the OLED in PlayStation VR2, while using a full RGB subpixel arrangement, letting it offer 73% more pixels and 160% more subpixels despite being just over half the size.
Its size makes it ideal for use with pancake lenses, its RGB subpixels mean it shouldn't need a softening diffusion layer, and its resolution is notably higher than the LCDs in Meta Quest 3 and Valve's Steam Frame.
Putting it all together, this means TCL's new OLED panel could power clear and sharp headsets with rich colors, deep contrast, and true blacks – but without the sky-high prices you get with micro-OLED. And this could be key to delivering compelling products that sit somewhere between Meta Quest 3 and Samsung Galaxy XR.
This isn't the first time we've heard about the idea of high-density regular OLED as a way to deliver some of the advantages of micro-OLED but in far more affordable headsets.
Over a year ago, South Korean news outlet The Elec reported that Japan's JDI was pitching Apple a 1500 PPI regular OLED for the rumored "Vision Air" headset, and that Samsung was working on a similar display too.
That's notable because it's almost exactly the same density as TCL's new OLED, and may suggest that TCL too is (or was) pitching the panel to Apple.
For now, TCL isn't saying whether it has any customers for the new OLED, but does confirm that it's designed for "XR devices".
The ROG XREAL R1 gaming glasses let you game anywhere on a 171-inch 240Hz virtual screen:
Originally Posted by ASUS
Misto ca au trecut la 240Hz. Iarasi kudos to them pentru 57 degrees FOV (majoritatea sunt intre 45-52). Insa ma tem de pret. Si de faptul ca vor fi tot 2x 1080p.
Nu am mai avut răbdare și am trecut la Meta Gen 2.
Ce m-a atras cel mai mult a fost filmarea la 60 fps și rezoluția 3K. Recent, suportul pentru 60 fps a fost introdus și pentru generația precedentă.
Aplicația primește constant update-uri și funcționează din ce în ce mai bine. Au fost introduse inclusiv setări separate pentru stabilizare, Auto Level și Auto Crop.
Opțiunea Battery Saver <75% este foarte utilă. Dacă vreți să folosiți ochelarii doar pentru o sesiune de filmare, vă recomand să dezactivați comenzile vocale pentru a economisi baterie.
Pe lângă acest aspect, muzica se aude puțin mai bine, iar în conversații experiența este mai stabilă. Nu știu dacă acest lucru se datorează neapărat noii perechi de Meta sau dacă este rezultatul dezvoltării aplicației.
Și bateria este mai bună, însă acest aspect nu a fost important pentru mine. Nu m-a deranjat până acum la nicio variantă.
Sunt foarte mulțumit de acest produs și abia aștept o nouă generație. Mi-aș fi luat varianta cu display, însă pentru mine greutatea este un adevărat deal-breaker.
M-am jucat puțin în DaVinci cu câteva clipuri și mi-a ieșit ceva ok. Cu excepția unor scene filmate cu camera, peste 85% din material este înregistrat cu RB Meta. Filmarea la 60 fps permite realizarea foarte rapidă a efectului de slow motion, iar rezoluția 3K oferă posibilitatea de a reîncadra imaginea și de a obține o altă compoziție.
Clipul arată foarte, foarte bine în HDR, însă pe YouTube a fost procesat doar în SDR. Pe Smart TV, telefon și Instagram se vede considerabil mai bine, fiind recunoscut ca un conținut HDR 10 biți.
Vimeo – calitate mai bună: https://vimeo.com/1199896971
Youtube:
Nice! Dar, ai facut tu edit-ul pentru modul portrait, sau asa filmeaza by default (I hope not)?
E asa mare diferenta de greutate intre varianta cu ecran si cea fara?
Da, filmează doar în modul vertical, însă într-un format mai lat pe orizontală. Nu este acel 9:16 foarte alungit, ci un raport 3:4.
Mi-aș fi dorit să fie invers, însă nu cred că se va întâmpla vreodată acest lucru, deoarece ei continuă să încurajeze conținutul de tip Instagram Reels/Story.
Poate doar dacă, pe viitor, vor urma trendul senzorilor pătrați, așa cum a fost, de exemplu, GoPro HERO11, cu senzorul său în format 8:7, care era util pentru ambele tipuri de conținut.
O chestiune care mi se pare în continuare bizară este rezoluția clipurilor, deoarece nu este constantă. Deși țin toate setările de postprocesare dezactivate, iar stabilizarea la minimum, observ în continuare variații ale rezoluției, nu este niciodată aceeași. Vezi exemplele de mai jos. La 60 fps, în general, rezoluția se încadrează între 1600–1700 × 1200–1300. Se pare că diferența este dată de cât de multă stabilizare este aplicată.
M-am uitat la vreo 10 clipuri și nu am găsit două care să aibă aceeași rezoluție. Clipurile sunt necomprimate și needitate.
Da, i-am testat de trei ori până acum: de două ori în magazin și o dată la o cunoștință. Deși, pe hârtie, diferența este de doar 18 grame, în realitate aceasta se simte mult mai pronunțat. Practic, reprezintă o creștere de peste 35% față de greutatea lui RB Meta 2.
By maimutzica in forum Sony PlayStation 4
By DeeJay-RainY in forum Offtopic
By tudyniuz in forum Tech News
By MonkY in forum Hot Story
By MonkY in forum Console News
Bookmarks