Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 15 of 15 FirstFirst ... 5 13 14 15
Results 281 to 286 of 286

Thread: Let's talk movies...

1. #281 SP
    Senior Member ConuGeo's Avatar
    TERMINATOR 2: JUDGMENT DAY | 35th Anniversary Trailer | STUDIOCANAL

27 August: DE CZ and Latin America
    28 August: US IT PL
    2 September: FR
    3 September: AU NZ NL SE HU
    4 September: GB

Nu-mi vine să cred că au trecut 35 de ani de la acest film.A îmbătrânit frumos, păcat că nu va rula și la noi în România. Mă duceam cu plăcere să-l revăd.

2. #282 SP
    Senior Member Cristache07's Avatar
    L-am luat zilele trecute de la Empire Film si l-am vazut acum. Un rol superb interpretat de Glenn Close, excelent film, vi-l recomand:

3. #283 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Am câteva ore libere în avion și le voi folosi pentru a scrie despre odiseea mea personală prin care am trecut ca să văd Odiseea lui Nolan. A fost cel mai lung trip pe care l-am făcut vreodată special pentru un film, o săptămână , și cel mai costisitor.

Primele bilete le-am cumpărat pe 17 iulie 2025, cu fix un an înainte de lansarea filmului. Totuși, nu erau deloc niște bilete bune, iar pentru mine a fost întotdeauna foarte important să am un loc cât mai bun în sală.

Așa că am așteptat să se pună în vânzare următorul val de bilete, lucru care s-a întâmplat undeva prin luna iunie. Atunci au fost niște cozi uriașe și, cu foarte mare dificultate, am reușit să prind bilete.

Înainte de momentul vânzării, m-am gândit puțin la strategie. Mi-am zis că, din punct de vedere matematic, am șanse mai mari să găsesc locuri excelente la proiecții programate foarte devreme dimineața, de exemplu la ora 04:00, sau în timpul săptămânii, când majoritatea oamenilor sunt la serviciu. Era clar că aveam șanse mai mari atunci decât, să zicem, la o proiecție de duminică, la ora 14:00.

În ziua în care s-au pus biletele în vânzare, pe 15 iunie, cozile au fost imense( P1 ). Am stat conectat simultan de pe trei dispozitive și am încercat să prind cele mai bune locuri disponibile.

Până la urmă, am reușit să iau biletele pe care le vedeți în fotografie( P2, P3 ). Aș putea spune că sunt aproape perfecte. Singurul compromis a fost ora proiecției, care nu este tocmai prietenoasă.

Totuși, asta făcea parte din plan. Nu am vrut să pierd timp căutând diferite variante în momentul în care am intrat pe site. M-am dus direct la proiecțiile la care credeam că am cele mai mari șanse să găsesc locurile ideale.

Și, într-adevăr, proiecția de vineri, la ora 04:00 dimineața, și cea de luni, în jurul orei 16:00, au fost cele la care am reușit să prind cele mai bune locuri. Am încercat imediat să verific și variantele de sâmbătă și duminică după-amiază, însă acolo era deja totul sold out. Era practic imposibil să mai găsești locuri bune.

După ce mi-am luat biletele la Odiseea, mi-am spus că ar fi păcat să nu profit de ocazie și să combin această excursie cu alte evenimente din Londra. Așa că mi-am cumpărat bilete și la o piesă de teatru, dar și la încă două filme. Plus la o expoziție legată de console.

Primul dintre ele a fost Blade Runner 2049, un film pe care îmi doream de mult timp să-l văd în cinema, în special într-o locație care îl prezintă în expanded aspect ratio.

În schimb, nu pot spune că sunt un mare fan al regizorului Denis Villeneuve. Dintre filmele lui, Prisoners este cel care mi-a plăcut cel mai mult. În rest, nu prea am rezonat cu stilul său.

Al doilea film a fost The Matrix, un clasic pe care l-am văzut de peste 15 ori. Cu toate acestea, îmi doream să-l experimentez și pe peliculă, așa că a fost ocazia perfectă.

Am decis ca vizionarea principală a Odiseei să fie cea de vineri, la ora 04:00 dimineața. Pentru mine, aceea era proiecția perfectă.

De obicei, nu merg să văd același film de două ori. Totuși, de data aceasta mi-am cumpărat, în total, 17 bilete. Motivul a fost unul foarte simplu: nu voiam să mai pățesc ce am pățit la Oppenheimer, când am pierdut zborul și am ajuns să stau în fața cinematografului cu o foaie în mână, încercând să cumpăr bilete de la alți oameni. Nu mai voiam să trec printr-o astfel de experiență, așa că am preferat să fiu exagerat de precaut.

Practic, maratonul meu cinematografic urma să înceapă joi, la ora 16:00, și să se încheie vineri, în jurul orei 08:00 dimineața. Șaisprezece ore care, în teorie, trebuiau să fie super enjoyable.

Sunt obișnuit să stau treaz perioade lungi și să fac astfel de maratoane, însă de data aceasta aveam o singură teamă: să nu ajung atât de obosit încât să nu mă mai pot bucura de experiența pentru care venisem.

Totul a început însă cu o zi mai devreme, miercuri. Din păcate, începutul nu a fost deloc unul bun.

Toată ziua am avut treabă prin București, iar când a venit momentul să fac check-in-ul pentru zbor, am descoperit că nu îl puteam realiza online. Era o problemă în sistemul companiei aeriene, care nu îmi putea verifica viza. Este prima dată când mi se întâmplă asta, deși merg destul de des în Londra.

Asta însemna că, deși nu aveam bagaj de cală, trebuia să ajung la ghișeul de check-in pentru verificarea manuală a documentelor și să le arăt dovada că dețin ETA (autorizația electronică de călătorie).

Soția mea ajunsese deja în aeroport și își făcuse check-in-ul fără niciun fel de problemă. Eu, în schimb, eram încă blocat în trafic, iar check-in-ul urma să se închidă în aproximativ 40 de minute. În acel moment eram încă în zona Pieței Victoriei.

Ajunsesem deja să mă împac cu ideea că voi pierde zborul și că va trebui să cumpăr alt bilet de avion. Traficul era incredibil de aglomerat, mult mai rău decât îl văzusem în alte dăți, iar să ajung de la Piața Victoriei la Otopeni în mai puțin de 40 de minute părea complet imposibil. Zborul în sine nu era în pericol, deoarece avea întârziere, însă protocolul companiei este ca ghișeul de check-in să fie deschis doar până cu o oră înainte de zbor, indiferent dacă acesta are întârziere sau nu.

Din fericire, am avut parte de un strop de noroc. Tot verificând aplicația și apăsând continuu pe „Refresh”, la un moment dat sistemul s-a actualizat, iar autorizația ETA a apărut în baza lor de date. În acel moment am putut finaliza check-in-ul online și totul s-a rezolvat.

Dacă nu se întâmpla asta, cel mai probabil ar fi trebuit să cumpăr un alt bilet de avion.

Am ajuns în Londra, am luat câteva pastile de somn și am dormit 11 ore.

Blade Runner 2049 - aspect ratio 1.90:1 - Digital / BFI IMAX

Primul film din maraton a fost Blade Runner 2049.

Am ajuns destul de tehui la film. Deși, din punct de vedere obiectiv, toată experiența din cinematograf a fost perfectă, eu pur și simplu nu eram in the mood. Nu m-am conectat deloc cu filmul.

Sunt genul de persoană care nu se plictisește. Nu am probleme de atenție sau alte chestiuni care să mă facă să-mi pierd interesul pentru ceva, mai ales când vine vorba de cinematografie. Am văzut ambele volume din Nymphomaniac, ale lui Lars von Trier, într-o singură sesiune, fără întrerupere. Atât de răbdător sunt.

Cu toate astea, la Blade Runner 2049 mi-aș fi dorit ca după vreo 40 de minute să ies la o țigară și apoi să revin. Nu am făcut-o pentru că aveam un loc central, iar majoritatea celor din sală erau probabil mari fani ai filmului și nu am vrut să-i deranjez.

Repet, eu nu mă plictisesc aproape niciodată, însă a fost ceva la filmul ăsta care pur și simplu nu a făcut click cu mine.

Din punct de vedere vizual, însă, a fost spectacol. Pur și simplu... wow.

Am fost foarte impresionat de zonele întunecate. De exemplu, scena de la început, în care K intră în locuința personajului interpretat de Dave Bautista, are un nivel al negrului impresionant. Aproape că m-a dus cu gândul la un OLED. Pentru o proiecție într-un cinematograf digital este, probabil, cel mai bun nivel al negrului pe care l-am văzut vreodată. La fel și culorile, care erau extrem de vibrante și foarte bine controlate.

Cred că o mare parte din merit îi revine și cinematografului BFI IMAX, care și-a schimbat complet sistemul de proiecție digitală în 2022.

Cu toate acestea, am rămas cu impresia că filmul putea oferi și mai mult. Cred că Blade Runner 2049 ar fi fost absolut incredibil dacă anumite secvențe ar fi fost filmate în format IMAX 1.43:1.

Mă gândesc în special la scenele ample, cu peisaje sau spații deschise, cele în care personajul traversează orașul sau coboară din vehicul. Exact acele momente în care, în filme precum Oppenheimer, Interstellar sau The Dark Knight, imaginea se extinde de la 1.90:1 la 1.43:1 și ai senzația că ecranul se deschide în fața ta. Aici nu există așa ceva.

Dar, cum spuneam și la început, problema nu a fost filmul, ci starea mea. Încă eram probabil sub efectul pastilelor de somn și mă simțeam moleșit. În plus, mă gândeam că seara avea toate șansele să devină un fiasco, pentru că highlight-ul excursiei era proiecția Odiseei. Îmi intraseră atât de tare în cap ideea și programul de la ora 04:00, încât oboseala îmi crea deja o stare proastă. Și, cumva, în mintea mea, vinovatul indirect era acest film. Dacă nu trebuia să ajung la el, probabil m-aș fi trezit pe la ora 22:00 și aș fi fost în starea perfectă pentru Odiseea.

Cert este că, la un moment dat, ajunsesem atât de obosit încât am renunțat complet la ideea de a vedea Odiseea la ora 04:00. Am luat decizia pe la 03:20. Eram atât de obosit, încât abia mai aveam energie să ies din BFI pentru o țigară.

Ca să nu o mai lungesc, deși experiența obiectivă din cinematograf a fost perfectă, eu pur și simplu nu eram bine nici fizic, nici psihic.

Nota: 6.0

Matrix - 35mm / Prince Charles Cinema

Aici voi fi mult mai scurt.

Experiența a fost aproape perfectă. Filmul este pentru mine în top. Îl ador. L-am văzut de peste 15 ori și rămâne una dintre plăcerile mele vinovate.

Cred că experiența ar fi fost de nota 10 dacă am fi stat pe primul rând.

Am observat același lucru și data trecută, când am văzut 2001: A Space Odyssey. Scaunele sunt amplasate într-un mod bizar.

Ador acest cinematograf, însă data viitoare voi lua locuri fie în primul rând, fie printre ultimele. Tot ceea ce este între ele se află mai jos, deoarece sala are o formă concavă. Problema este că persoanele din fața ta sunt poziționate puțin mai sus, iar asta poate afecta experiența.

Am ieșit de la film foarte entuziasmat. A fost o experiență superbă.

Nota: +9.0

The Odyssey - aspect ratio 1.43:1 - 70mm 15perforații / BFI IMAX
    AS-NOLAN-INTENDED

The Odyssey - aspect ratio 2.20:1 - 70mm 5perforații / Odeon

Până la urmă am intrat la film de patru ori, însă l-am văzut cap-coadă doar de două ori: duminică, la 00:20, și luni, la 16:30.

A fost prima dată când văd același film la un interval atât de scurt.

Celelalte două dăți au fost mai mult din curiozitate. Prima a fost la BFI, la proiecția de la 00:01, unde oricum nu aveam locurile pe care mi le doream. A doua a fost la Odeon, fiindcă eram curios cum arată prezentarea în 70 mm / 5 perforații ( P4 ), în format 2.20:1. Am stat aproximativ 25 de minute la fiecare. Nu am intrat cu intenția de a savura filmul, ci doar din curiozitate.

Îmi place foarte mult Nolan. I-am văzut majoritatea filmelor în formatul lor original 15/70: Batman Begins, The Dark Knight, Interstellar, Dunkirk, Oppenheimer și acum The Odyssey. Mai am doar The Dark Knight Rises și Tenet, iar atunci voi putea spune că am bifat experiența completă.

De altfel, am citit și Odiseea în ambele variante: cea în versuri, tradusă de George Murnu, cu ritmul și limbajul ei arhaic, apropiate de caracterul poetic al originalului, dar și versiunea în proză a lui Eugen Lovinescu, pe care am terminat-o foarte recent.

Oricum ai lua-o, filmul este superior cărții din toate punctele de vedere.

Mai văd prin recenzii diverși așa-ziși intelectuali care spun că filmul nu respectă în totalitate cartea sau că modifică anumite lucruri. Homer nu s-ar răsuci în mormânt dacă ar vedea filmul, ba din contră. În realitate, ceea ce lipsește sunt detalii minore, care nu ar fi adus nimic în plus poveștii. Mai sunt și câteva situații în care Nolan mută anumite acțiuni de la un personaj la altul, însă toate aceste schimbări mi se par perfect justificate. Din punctul meu de vedere, fiecare decizie luată în film servește povestea mai bine decât varianta originală.

Voi da un singur exemplu: capitolul cu sirenele. În carte ( P5 ) mi s-a părut destul de fad. În film este absolut superb.

Tot legat de această secvență, am observat un detaliu abia la a doua vizionare, care mi s-a părut extraordinar. Este un spoiler foarte mic:

Anticiparea mea pentru acest film a fost alimentată și de un alt lucru. Cunosc bine multe dintre locațiile în care s-a filmat. De exemplu, în Ait Ben Haddou am fost de mai multe ori, inclusiv în perioada în care filmau scenele din Troia. La fel și în Dakhla, Essaouira sau pe plajele negre din Islanda, folosite pentru Underworld.

Mai mult decât atât, în două dintre aceste locuri m-am și căsătorit, acum cinci ani. Anul acesta, în mai, am făcut ceremonia aniversară de cinci ani, iar de această dată am ales Ait Ben Haddou, locația folosită pentru Troia. Știam că acolo filmase Nolan și am decis să închiriem pentru eveniment un castel vechi de peste 500 de ani. Acolo am filmat și o parte a evenimentului.

Kasbah se numeste, nu este un castel în stil Disney. Arată diferit, cu acoperiș plat, iar la subsol are un labirint din care au ieșit niște cadre foarte interesante.

Încă nu am apucat să editez materialul, însă vă las câteva screenshot-uri din filmările brute, fără colorizare. M-am jucat cu mai multe formate de imagine, de la open gate ( P6 ) la anamorfic ( P7 ). Materialul final nu este încă gata, însă vreau să fac câteva tranziții în expanded aspect ratio care cred că vor ieși foarte bine.

A avut un farmec aparte faptul că am filmat exact în locurile unde, pe lângă The Odyssey, s-au mai filmat și Lawrence of Arabia, Gladiator sau Game of Thrones.

După cum știe deja toată lumea, filmul a fost realizat integral cu camere IMAX. Asta înseamnă că este prezentat integral în formatul 1.43:1. Înainte să-l văd aveam o mică teamă. Aproape toate filmele lui Nolan le-am văzut în acest format și mereu mi-a plăcut enorm trecerea de la 1.90:1 la 1.43:1 în momentele importante. În clipa în care se mărea ecranul știai că urmează ceva epic.

Aici mă gândeam că acel sentiment va dispărea, pentru că tot filmul este în 1.43:1. Din fericire, nu a fost deloc cazul. Totul s-a simțit exact cum trebuia. A fost o călătorie superbă de la început până la sfârșit.

Mi-am mai amintit un lucru, deși nu prea are legătură cu ordinea postării. Înainte de film rulează un mesaj de mulțumire din partea lui Denis Villeneuve către Nolan, urmat de un extended intro pentru Dune 3.

M-am gândit, în timp ce scriam textul acesta, dacă îl consider sau nu cel mai bun film al lui Nolan. Nu știu. Cu siguranță este foarte sus în top. Are atât de multe filme și atât de diferite între ele, încât mi se pare aproape imposibil să aleg unul în mod obiectiv. Sunt seri în care ai chef de ceva mai orientat spre entertainment și atunci poate alegi Inception. Alteori poate se potrivește mai bine The Dark Knight. Sau poate ai chef să vezi o bucată de istorie incredibilă și alegi Oppenheimer. Lista poate continua.

NOTA: 10/10

Câteva mențiuni:

Prețul biletelor pe eBay ajunsese foarte mare. Eu toate biletele care mi-au rămas le-am vândut pe un grup de unde am și cumpărat. Toate au fost vândute la prețul original (face value).

Evenimentul din jurul Odiseei a fost uriaș. Se vorbea despre el peste tot. Până și în tren, în drum spre cinematograf, am auzit două persoane discutând despre film și mi-am pus imediat căștile ca să mă feresc de spoilere. În aceeași perioadă s-a desfășurat și finala Campionatului Mondial, însă pe stradă nu s-a simțit deloc același interes.

Peste puțin mai mult de o lună are loc un eveniment dedicat filmului The Room, la care va participa și Tommy Wiseau ( P8) . Nu știu încă dacă programul îmi va permite să ajung, însă mi-am luat bilete și pentru acesta.

Fotografiile cu ecranul de la BFI sunt făcute din camera de proiecție. Nu sunt realizate de mine.

A fost și o expoziție foarte interesantă la Muzeul Științei, dedicată consolelor de jocuri. Sunt expuse aproximativ 160 de console, iar multe dintre ele pot fi și testate. Am avut ocazia să încerc câteva modele foarte rare. Voi lăsa mai jos câteva clipuri ascunse sub formă de spoiler, ca să nu se aglomereze prea mult threadul.
    Attached Images Attached Images p1.jpeg p2.jpg p3.jpg p4.jpg p5.jpeg p6.jpg p7.jpg p8.jpg z-10-.jpg z-9-.jpg z-8-.jpg z-4-.jpg z-7-.jpg z-6-.jpg z-1-.png z-1-.jpeg

4. #284 SP
    Senior Member Cristache07's Avatar
    Un comentariu pertinent presarat cu multe detalii. Felicitari domnule, se vede clar ca esti cinefil. Nu multi il mentioneaza pe Lars Von Trier
    Din pacate eu ma multumesc sa astept si sa vad acasa filmelele, nu sunt multumit de cinematografele noastre deoarece consider calitatea video ce lasa de dorit pentru 2026, la sunet nu este cazul e mereu ce trebuie (ultimul film vazut la noi a fost Cravata Galbena).

5. #285 SP
    Teo
    Mulțumesc pentru mesaj, l-am văzut cam târziu

Lars von Trier nu l-am menționat ca pe un fel de badge de cinefil. L-am dat doar ca exemplu pentru ideea pe care voiam să o subliniez, și anume că am destulă răbdare la filme și că foarte rar mă plictisesc. Vorbim totuși de două filme care însumează puțin peste 4 ore și pe care le-am văzut dintr-o bucată, fără să simt nevoia de pauză. Sunt convins că poți să fii un mare pasionat de cinema fără să fi văzut vreun film de-al lui.

Ca om, însă, Lars von Trier mi-a lăsat un gust foarte amar. Episodul de la conferința de presă de la Cannes, când a făcut comentariile despre Hitler și ulterior a spus că a fost o glumă, mi s-a părut o mișcare de om prost. Pur și simplu nu ai cum să fii la nivelul lui în industria filmului, cu atâția oameni în jurul tău și cu atâta experiență în spațiul public, și să faci o gafă de asemenea proporții. Asta nu înseamnă că nu pot aprecia unele dintre filmele lui, dar ca persoană nu mi-a inspirat deloc simpatie.

Legat de cinematografe, înțeleg ce spui. Eu unul am avut și experiențe foarte ok la noi. De exemplu, ultima dată am fost la IMAX AFI, la Disclosure Day, și mi s-a părut că experiența audio-video a fost bună.

6. #286 SP
    Teo
    Info util pentru colegii care locuiesc în Franța.

Între 22-24 oct va fi în Paris un concert-film cu orchestră, Babylon. Compozitor și Dirijor va fi Justin Hurwitz, nominalizat de patru ori la Oscar, două câștiguri.

Filmul ăsta se poate studia dpdv al marketingului, cum să ai unul atât de prost și să afecteze box-office-ul. Strict ca opinie legate de film, la mine este în top5 din filmele ultimilor cinci ani. Coloana sonoră i-am ascultat-o probabil de peste 20 de ori.

Pagina evenimentului:
    https://www.hurwitzconcerts.com/babylon-in-concert

Eu mi-am luat două locuri, preț 1267lei cu tot cu taxe.

Joi la 20:00 sunt încă locuri bune

Vineri la 20:00 sunt locuri proaste, 95% din sală este data

Sâmbătă la 14:00 se găsesc locuri foarte ok, dar nu ca cele de joi

Duminică la 20:00 este Sold Out.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 15 of 15 FirstFirst ... 5 13 14 15