Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 22 of 22 FirstFirst ... 12 20 21 22
Results 421 to 429 of 429

Thread: Console Club

1. #421 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Dureaza undeva la 5 ani sa se construiasca o fabrica de memorii RAM. Presupunand cel mai bun caz in care cineva a fost vizionar, a anticipat cererea marita din cauza AI, si s-a apucat de construit inca de anul trecut, ar trebui sa vina si cresterea ofertei prin 2030. Din fericire cererea nu mai are unde sa creasca din punctul meu de vedere (deja cam toata economia globala e pompata in calculatoare), asa ca aceasta criza e cel mai probabil doar temporara pana reusim sa marim productia.

Ma rog, daca se intampla apocalipsa chineza descrisa mai sus de Monky, probabil vom mai astepta 10 ani pana sa ne revenim. Let's pray not!

In alta ordine de idei, imi amintesc cu drag cum ma jucam Skyrim pe PS3 cu 512MB RAM(megabyte!!!); intr-o lume in care oamenii de rand nu mai au acces la memorii, devii vor fi obligati sa optimizeze ca pe vremuri. Sa vedem si partea plina a paharului.

2. #422 SP
    Member lucicleric's Avatar
    Degeaba construiesti fabrici daca nu ai know-how-ul.....cat despre bula AI, trebuie sa fii extrem de naiv sa crezi ca e doar o bula.....are aplicatii aproape infinite atata vreme cat ii dai informatii si il instruiesti ce sa faca. Poate doar sa apara o forma de AI care nu va fi asa demanding pe resurse

3. #423 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Apropo de ani si de know-how... ganditi-va ca au reusit chinezii sa puna mana pe masinarie ASML (compania olandeza care produce pentru TSMC, Samsung & Co. asa zisele "tiparnite" de wafere). Si cele mai luminate minti ale chinezilor, cei mai tari ingineri ai lor, nu au reusit sa faca reverse-engineering. Ba mai mult, e o poveste funny in spate, au platit nu stiu cate jde milioane de coco pentru a chema pe cineva din Olanda sa le repare (pt. ca da, nu au reusit altceva decat sa le strice). Acum ceva ani se spunea ca jucariile astea de la ASML sunt cele mai complexe masini fabricate de om. Dati un search, sa vedeti ce nebunii sunt.

Also, legat de viitorul gaming-ului, in caz ca nu ati vazut, va recomand sa cautati ce poate sa faca Google Genie 3. Cred ca e mare agitatie momentan printre developeri, publisheri & Co. Tare ma tem ca va incepe totul cu dat afara foarte multi developeri...

4. #424 SP
    Member Papillon_'s Avatar
    MonkY in orice criza exista oportunitati.

Chinese memory maker CXMT prepares $4.2 billion USD IPO to take advantage of tight memory market — company lays out path to profitability as DRAM demand skyrockets worldwide https://www.tomshardware.com/pc-comp...kets-worldwide

How hair-raising prices for memory chips could take China’s top makers to new heights https://www.scmp.com/tech/tech-trend...rs-new-heights

Eu zic suntem intr-o bula masiva cu AI-ul, pot sa il folosesc sa imi scrie cod dar nu e atat de util si folositor pentru utilizatorul obisnuit.
    Sa nu uitam ca acum accesul e gratuit, ma indoiesc ca "Average Joe" e dispus sa plateasca pentru el.

Plus rata mare de raspunsuri gresite:
    BBC Finds That 45% of AI Queries Produce Erroneous Answers https://joshbersin.com/2025/10/bbc-f...neous-answers/

Eu zic ca suntem departe de AGI iar producatorii de generative AI sunt in stare sa zica orice ca sa vand produsul si sa faca profit.
    La fel si producatorii de hardware Nvidia, AMD, Samsung, Micron etc.

De ce crezi ca nu maresc productia? Pentru ca nu stiu cat o sa tina bula si vor preturi si profit cat mai mare.

Daca ceea ce spui se intampla atunci consolele o sa aiba niste preturi uriase si tot modelul lor de business se prabuseste.

5. #425 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Legat de Genie, din punctul de vedere al unui developer, pot sa va spun ca nu se agita nimeni si ca nu e nimeni ingrijorat

6. #426 SP
    Senior Member sexbobomb91's Avatar
    Demo-urile acelea sunt impresionante din punct de vedere vizual, dar ce arata ei acolo e in mare parte static.
    La cat de costisitor e AI-ul chiar si pentru task-uri simple, nu-mi pot imagina ca va putea fi folosit pentru a simula chiar si cel mai simplu joc din ziua de azi.
    De exemplu unui LLM trebuie sa-i trimiti de fiecare data toata conversatia care o tii cu el (raspunsurile tale + raspunsurile lui) pentru a-ti putea raspunde cat de cat coerent. Informatia care se poate schimba de la un frame la altul intr-un joc e mult mai complexa de atat, si nu stiu cum ar putea un model din acesta sa proceseze asa de mult.

7. #427 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by eagle-eye View Post
    Legat de Genie, din punctul de vedere al unui developer, pot sa va spun ca nu se agita nimeni si ca nu e nimeni ingrijorat
    Inseamana ca ori e un dev prea bun/batran si nu-i pasa, ori nu vede ce se intampla pe la altii, unde sunt dati afara cu miile, zeci de mii, si sunt inlocuiti cu AI...
    Quote Originally Posted by sexbobomb91 View Post
    Demo-urile acelea sunt impresionante din punct de vedere vizual, dar ce arata ei acolo e in mare parte static.
    La cat de costisitor e AI-ul chiar si pentru task-uri simple, nu-mi pot imagina ca va putea fi folosit pentru a simula chiar si cel mai simplu joc din ziua de azi.
    E doar un mic demo din ce poate face. Si e doar inceputul. Pt. mine e scary. Vedeti ce se intampla pe https://www.moltbook.com/.

8. #428 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Quote Originally Posted by eagle-eye View Post
    Ce tocmai am citit?

Cred că depinde foarte mult ce fel de „developer” este acea persoană. Poate e în lumea lui sau e de la Ubisoft.

În ziua în care a fost lansat, au fost pierderi de miliarde din punct de vedere al acțiunilor. Miliarde de dolari, nu milioane.

https://www.reuters.com/business/vid...ds-2026-01-30/

Găsești articole peste tot.

Poate nu îți dai seama cât de mult este folosit AI-ul în absolut tot.

LE:

În acele prezentări este ceva folosit într-o fază incipientă, care probabil va evolua cu o rapiditate la care nu suntem pregătiți. Am avut o perioadă în București în care mergeam cu autobuzul pe anumite rute. Pe una dintre ele se urcau mulți elevi și studenți. Am fost surprins să văd câți dintre ei folosesc ChatGPT ca motor de căutare. La un moment dat, o tipă vorbea cu el pentru a fi încurajată că nu făcuse bine la un test. Altă dată, o doamnă flirta cu GPT și îl punea să o întrebe detalii despre ea, ca și cum ar fi fost interesat. Suntem deja în Black Mirror.

9. #429 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Eu sunt dev si nu sunt la Ubisoft, desi am fost si inca am prieteni acolo. Si mai am in zeci de alte studiouri de gaming (ca na, dupa 10 ani in domeniu iti cresti conexiunile). Nu cunosc si nu am auzit de o singura persoana data afara si inlocuita cu AI. Poate s-o intampla pe la mobile, acolo n-am vizibilitate, dar n-am auzit. In schimb am auzit folosita SCUZA cum ca se da afara ca sa "ceva ceva AI" dar va garantez ca e doar o scuza ieftina ca sa justifice disponibilizarea, inlocuirea nu s-a facut - cel mai recent am auzit-o la Amazon, unde cunosc vreo 3 insi care nici macar nu se stiu intre ei ca unul lucreaza in Buc, unul cu direct cu americanii si celalalt cu UK parca. Toti au confirmat vrajeala ieftina cu AI-ul si daca urmariti veterani ai industriei (nu snake oil vendors) sau jurnalisti care stiu ce zic (precum Jason Schreier) toti o sa va spuna acelasi lucru.

AI-ul e folosit des in development dar ca unealta de zi cu zi auxiliara. Si eu il folosesc des - sa-mi dea formule de excel-uri, sa-mi calculeze niste probabilitati, sa-mi arate de unde ma-sa se seteaza un collision box pe un mesh static ca l-am cautat azi de nebun... blabla-uri, asa cum si unii programatori il folosesc dar nu sa le scrie cod intreg (s-a incercat, iese o varza neoptimizata), si unii artisti il folosesc dar doar ca sursa de inspiratie, etc.

Ah si nu mai spun de stigma pe care o are AI-ul in game development, daca vrei sa-ti dai foc la joc si sa nu-l cumpere nimeni n-ai decat sa zici ca ai folosit AI in el. Si vorbim de maruntisuri gen niste artwork-uri 2D ascunse dupa niste stalpi, nicidecum un joc intreg. Niciun creative director intreg la minte n-ar aproba asemenea rahaturi ca ar fi sinucidere.

---------- Post added 03-02-2026 at 23:45 ----------

Uite las si un articol care mi-a cazut pe mana fix acum - Artificial intelligence blame for video-game industry layoffs may be misguided

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 22 of 22 FirstFirst ... 12 20 21 22