Recomand clip-ul pentru cine este curios cum va fi PS6,nu am vazut pana acum pe cineva din Romania sa faca un content de genul.
Recomand clip-ul pentru cine este curios cum va fi PS6,nu am vazut pana acum pe cineva din Romania sa faca un content de genul.
Cu 15 minute inainte sa isi prezinta situatiile financiare pentru prima jumatate a anului fiscal (aprilie-septembrie) Ubisoft anunta ca amana prezentarea si suspenda tranzactionarea pe bursa:
Probleme financiare? Cumpara ceva? Se vand? Ceva parteneriat?Originally Posted by Ubisoft
![]()
Se pare ca intarzierea a fost din cauza unei reglementari de raportare financiara. Franciza Assassin's Creed performeaza peste asteptari. In ianuarie vor prezenta noul model de operare al companiei, impartita in Creative Houses, una fiind noile studiouri Vantage. Prezentare PowerPoint: (.pdf) https://staticctf.ubisoft.com/8aefmx...how_vFinal.pdf.
Ma si gandeam ca falimenteaza astia si nu mai lanseaza DLC ul cu Egipt pentru Anno.
Lasand gluma la o parte, hatereala pentru Ubi (care a contribuit mult la performanta pretty ****) e una din cele mai greu de inteles chestii pentru mine din gamingul din ultimii ani. Desi cu siguranta nu fac cele mai bune jocuri, la fel de sigur nu fac nici cele mai slabe, iar uneori mi se pare ca there's no win, orice ar face tot hate isi iau, de multe ori pentru exact acelasi lucru facut de companii pe care lumea le lauda non stop![]()
Nintendo cumpara Bandai Namco Singapore si devine Nintendo Studios Singapore:
News Release : Nov. 27, 2025 "Acquisition of Shares in a Singapore-Based Entity to Strengthen Development Structure"Originally Posted by Nintendo
Embracer vinde Arc Games si Cryptic Studios celor de la Project Golden Arc (creat de managementul Arc Games) pentru $30 milioane:
Embracer Group divests Arc Games and Cryptic Studios, while several key rights are retained within the group - Embracer GroupOriginally Posted by Embracer Group
The Art of the Game | ARCUB:
Când: 8 noiembrie 2025 - 1 martie 2026
Locație: ARCUB - Hanul Gabroveni
Program de vizitare: Miercuri - Vineri: 12:00-21:00 | Sâmbătă - Duminică: 11:00-21:00Bilete
- Bilet întreg: 60 lei (Mie–Vin) / 75 lei (Weekend)
- Copii & adolescenți (3–17 ani): 40 lei / 55 lei
- Studenți / Pensionari: 40 lei / 55 lei
- Grup adulți (min. 4 pers.): 50 lei / 65 lei
- Grup copii (min. 4 pers.): 30 lei / 45 lei
- Grup studenți/pensionari (min. 4 pers.): 30 lei / 45 leiThe Art of the Game (TAG) este primul eveniment cultural de amploare din România dedicat jocurilor video și artelor conexe, organizat de ARCUB la Hanul Gabroveni, în perioada 8 noiembrie 2025 – 1 martie 2026.
Gândită ca o experiență curatorială, TAG invită publicul să privească jocurile video dincolo de divertisment, ca pe un limbaj artistic, un instrument educațional cu aplicații reale în învățare și un spațiu social în care comunitățile se formează și colaborează.
Parcursul reunește arte vizuale, muzică și sound design, ilustrație, instalații multimedia, VR, alături de secțiuni dedicate istoriei mediului și proceselor de creație din game development.
Programul este completat de întâlniri, ateliere și prezentări – de la TAG Talks și TAG EDU la TAG Specials – care conectează artiști, dezvoltatori, educatori, părinți și jucători, transformând Hanul Gabroveni într-un hub temporar pentru cultura jocurilor video.
Ubisoft cumpara Amazon Games Montreal, creatori ai March of Giants (F2P 4v4 war MOBA - PC):
Ubisoft accelerates in fast growing MOBA market by acquiring “March of Giants” game from AmazonOriginally Posted by Globe NewsWire
Call of Duty, Titanfall developer Vince Zampella has died at age 55 | The VergeOriginally Posted by The Verge
Digital Foundry's Best Gaming Hardware 2025:
0:00:00 Introduction
0:00:53 GPD Win 5
0:11:07 Asus ROG Xbox Ally X
0:15:40 Lenovo Legion Go S
0:18:44 MSI Claw 8 AI +
0:19:45 Nintendo Switch 2
0:28:59 AMD Ryzen 9 9950X3D
0:38:52 Nvidia Blackwell
0:51:11 AMD RDNA 4
0:59:58 Expectations for 2026
Ubisoft inchide Halifax Studio (fostul Longtail Studios Halifax), co-dezvoltatori Rocksmith, jocuri de DS si mobile:
Ubisoft has closed its Halifax studio and claims the decision is unrelated to recent unionization | VGCOriginally Posted by Video Games Chronicle
Conform unei pagini PEGI, Square Enix lucreaza sau a lucrat la un nou joc, Life is Strange: Reunion.
Ubisoft anunta reorganizarea grupului (impartirea in 5 Creative Houses, 6 jocuri anulate, 7 jocuri amanate, 2 studiouri inchise):
(.pdf) UBISOFT ANNOUNCES A MAJOR ORGANIZATIONAL, OPERATIONAL AND PORTFOLIO RESET TO RECLAIM CREATIVE LEADERSHIP AND RESTORE SUSTAINABLE GROWTHOriginally Posted by Ubisoft
Blizzard va prezenta ce urmeaza pentru:
- World of Warcraft - 29 ianuarie, 19:00
- Overwatch - 4 februarie, 20:00
- Hearthstone - 9 februarie, 19:30
- Diablo - 11 februarie, 24:00
PS5 and Switch 2 dominate GDC survey, with only 20% of devs prioritizing Xbox consoles https://www.notebookcheck.net/PS5-an...1215786.0.html
"As the Game Developers Conference on March 9th approaches, organizers have released a new State of the Game Industry survey. The report predicts which platforms may soon see a surge in new titles. While devs prefer making PC games, the PS5 and Switch 2 are the most popular consoles. Meanwhile, amid declining hardware revenue, interest in Xbox systems has fallen sharply.
The Xbox may be dead to some devs
As Video Games Chronicle discusses, over 2300 game industry professionals participated in the GDC survey. One question asked, “Which platform(s) most interest you as a developer right now?” With respondents allowed to choose multiple selections, at 80%, the PC was the clear winner. The PS5 and Steam Deck are next at 40%, followed by the Switch 2 at 39%, with the Xbox Series X|S trailing at 20%.
Like in the 2025 report, desktop and laptop gaming remain a top priority for these creators. No individual console has the same massive user base, and popular marketplaces like Steam have fewer restrictions. That support even extends to the Linux-based Steam Deck, which scored an impressive 40%."
PC-ul domina clar cu 80% nu e nici o surpriza dar ce mi-a atras atentie e ca Steam Deck e la acelasi nivel cu PS5 si peste Switch 2.
Xbox din pacate o sa pice tot mai jos, Microsoft ingroapa de unul singur divizia Xbox.
More than 50% of game developers say generative AI is harming the industry, the highest level to date https://www.techspot.com/news/111128...i-harming.html
"Just because game company executives love AI, it doesn't mean everyone feels the same way. According to a new survey from GDC, over half of game developers think it's having a negative impact on the industry – up from just 18% two years ago. One dev said they would rather "quit the industry than use generative AI"
Legat de ps6 ce nu stim e daca va fi intarziat cum zic unii ce varianta va fi lansata una care probabil este deja in lucru sau alta mai imbunatatita pentru ca nu stiu daca si.ar dori cineva o consola cu hardware din 2024/2025 sa fie lansata in 2030,eu unul sigur nu dar probabil ca sunt si persoane care cumpara asa ceva.
Eu zic ca nebunia cu AI-ul si preturile la memorii o sa se potoleasca pana la anul si o sa avem PS6 in noiembrie 2027.
Sunt zvonuri ca ar fi amanata lansarea pentru 2028 si ca Sony vor sa prelungeasca durata de viata la PS5.
Din cate am inteles trimit mesaje la utilizatorii de PS4 sa migreze spre PS5.
Inca un semn rau pentru Xbox: Microsoft reports strong cloud earnings in Q2 as gaming declines.
Nu știu cât timp Microsoft va accepta ca Xbox să funcționeze pe pierdere.Microsoft’s Xbox hardware revenue has declined for three financial years in a row, and it looks like those declining revenues are going to continue throughout fiscal 2026. Xbox hardware revenue was down 32 percent year-over-year during the recent holiday quarter. Overall gaming revenue was also down 9 percent.
Xbox content and services, which includes Game Pass, is down 5 percent, too. This decline is largely being attributed to stronger first-party content performance in the previous year, and not the Game Pass Ultimate price hike during the quarter. That points towards softer sales numbers for Call of Duty: Black Ops 7, which not only had to go up against Battlefield 6, but also the success of Black Ops 6 in 2024.
Unsurprisingly, Microsoft isn’t giving us an update on Xbox Game Pass subscriber numbers. The company last reported it had 34 million subscribers nearly two years ago, which included Xbox Game Pass Essential (previously Xbox Live Gold / Game Pass Core) members.
The strength of Microsoft’s Intelligent Cloud business, which includes Azure and server products, really shines a bright light on the decline of the More Personal Computing business of Windows, Xbox, and Surface. Intelligent Cloud contributed $32.9 billion in revenue this quarter, more than double the $14.3 billion from More Personal Computing. In fact, the More Personal Computing division declined by 3 percent in revenue year-over-year, the only business unit to do so this quarter.
Microsoft blames that More Personal Computing decline on gaming, and it was offset by search and news advertising revenues growing by 10 percent and Windows OEM growth.
Eu nu prea vad sa se calmeze nebunia cu AI-ul. Pentru ca deja nu mai vorbim de o "bulă" pentru facut meme-uri and funny videos. Antropic (cei cu Claude) deja au ETA pentru AGI ceva gen "early 2027". Nvidia & Co. deja scot AI-uri pt. self drive de level 4 or 5. Nu mai vorbim de roboti, robo-taxi, jucarii & Co. Pe scurt, ideea este asa: cererea este in crestere. Iar companii precum Micron (care practic au omorat brandul Crucial din cauza asta) au recunoscut ca ei nu fac fata la comenzile actuale pt. urmatorii cel putin 2-3 ani.
Daca nu apare vreun jucator masiv (nu prea vad cum, sincer) care sa produca in draci cipuri de memorie si memorii flash (pt. ca si la SSD-uri e cam aceeasi problema), eu nu vad rezolvata situatia nici macar in 2028-2029. Si asta daca mergem ca pana acum, doar cu un razboi Rusia-Ucraina. Pt. ca daca "the worst case scenario" se intampla (China ataca Taiwan), s-ar putea sa spunem adio la lumea IT&C (includ aici si consolele si smartphone-urile) asa cum o stim noi.
Stiu, suna ca in povestea cu drobul de sare... dar e suficient sa te uiti la cati bani face Nvidia din gaming si cati face din AI, cati bani face Microsoft din Windows si cati face din AI... pana si Intel si AMD vor o felie cat mai mare. Intel da drumul la fab-urile pe 18A (sub 2nm technology - inca nu are nimeni asa ceva), si cu toate acestea, va produce ZERO cipuri de memorie sau flash storage. Cu alte cuvinte, vom avea si mai multe unitati de procesare (nici nu mai conteaza daca vor fi pentru AI sau nu), care automat vor creste cererea aferenta de memorii and stuff.
E atat de rau incat producatorii de placi de baza au inceput din nou sa scoata placi cu DDR4 (sau duale, DDR4 & DDR5). E atat de rau, incat dupa nici macar doua luni de la criza DDR5, deja avem criza pe DDR4. Si stati sa vedeti cum e la storage-ul Enterprise. Am avut de facut un server identic cu unul de anul trecut. SSD-urile Enterprise au crescut de 5x ca pret!!!
So, yeah... eu unul nu vad o rezolvare cu noile console. Decat poate la niste preturi astronomice. Si nu pretul ar fi problema in sine, ci faptul ca un astfel de factor ar incepe sa le faca "nedezirabile". Stiu, probabil la anul toti am vrea sa jucam GTA 6, dar nu stiu cati ar da 2000 EUR (sa zicem) pe o consola pentru asta.
Vom trai si vom vedea... poate totusi apare vreo minune si nu mai incep si alte razboaie. Aliens, maybe?![]()
By MonkY in forum Console Club
By PET in forum Console Club
By paull in forum Sony PlayStation 3
By CooL in forum Microsoft Xbox 360
By Madk91 in forum Nintendo DS, DSi, 3DS & XL
Bookmarks