Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 23 of 23 FirstFirst ... 13 21 22 23
Results 441 to 443 of 443

Thread: Console Club

1. #441 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Papillon_ View Post
    Cine e sursa?
    Sursa: https://arstechnica.com/ai/2026/02/s...ew-c-compiler/

2. #442 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Interesting read. Mie mi se pare ca rezultatul e usor dezamagitor, avand in vedere cat a costat, si avand in vedere ca a avut nevoie de interventie umana de la doctori in IT. Daca o sa cititi printre randuri o sa vedeti ca titlul e inselator: "AI agents created a new C compiler". Articolul nu zice ce e nou mai exact. Din contra, spune ca a produs un rezultat mult mai prost din toate punctele de vedere decat GCC, compilatorul pe care a fost antrenat. Adica a incercat sa copieze ceva ce deja exista, un compilator de C, si a rezultat o copie de proasta calitate. Putem spune ca a facut ceva "nou" in situatia asta?

AI este totusi cel mai bun search engine pe care l-am folosit. Nu va crea niciodata nimic nou cu adevarat, insa realistic vorbind cati dintre noi creeaza cu adevarat ceva nou la job? Poate 10% din munca mea implica sa explorez ceva ce nu s-a mai facut niciodata, restul e doar o adaptare a ce s-a mai facut in alta parte intr-o forma similara. Cand va ajunge AI-ul destul de competent sa imi faca acel 90%, probabil fie voi munci o ora pe zi, fie voi castiga de 10 ori mai mult. E jale in schimb de juniorii care nu pot sa faca acel 10% de la frontiera industriei, pentru ca nu mai exista niciun motiv ca ei sa fie angajati.

3. #443 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Espiritus: trust me, man, e dezastru la ce vad pe la angajati (la toate nivelurile, si in special cei noi sau mai tineri). Gandeste-te ca deja fac tech support pentru peste 100 de oameni, si din ce in ce mai des, intru remote si gasesc cate 20-30 de ferestre cu AI deschise. Oamenii pur si simplu nu mai fac nimic din proprie initiativa, au invatat doar cum sa dea prompt unui AI. Cum ziceai si tu, pentru unii este noul search engine.

Cat despre ceva nou, incearca sa generezi imagini si la prompt-uri sa-i dai sa nu aiba legatura cu nimic din ceea ce a invatat pana acum, si vei fi surprins. Am un amic care are in lucru deja vreo 10 proiecte cu AI (SF stuff mostly, including movies), si cand mai fac cate un sneak peak ma lasa cu gura cascata. Chestii pe care nu mi le-as fi imaginat vreodata (a scos propria varianta la Dune, ceva complet diferit de ce am vazut in filme). Anyway, desi nu vrea sa recunoasca, sunt 99% sigur ca tot el a scos-o pe Lolita Cercel...

Revenind la console si programare, pot sa va spun aici ca unul din cei mai buni programatori romani pe care-l cunosc, mi-a spus foarte clar ca el se pregateste sa se retraga in maxim un an-doi, pt. ca nu poate concura cu AI-ul. Iar el e unul dintre cei care foloseste de vreo 10 ani tool-uri AI (a si inventat niste nebunii care au ajuns pe la Google & Co.). Si pentru mine a devenit enervant, pentru ca de cate ori il intreb ceva, nu se mai chinuie sa imi spuna din ce stie, imi da raspunsuri generate de AI. Acum, ce sa va zic? Si contabilul meu la fel, deja isi inchide firma si a spus ca trebuie sa se re-specializeze pe altceva, constient fiind de faptul ca in cativa ani munca lui va fi preluata de AI.

In rest, vom trai si vom vedea...

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 23 of 23 FirstFirst ... 13 21 22 23