Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 20 of 53

Thread: Valve Steam Machine

1. #1 SP
    Manager paul's Avatar

Lightbulb Valve Steam Machine

Quote Originally Posted by Digital Foundry
    It's the hardware we've been waiting for. Built on SteamOS, Valve's brand-new Steam Machine runs the same games that Steam Deck does, with 6x the graphics horsepower - all built into a super-cute, premium, cube-like design. Oliver visited Valve HQ to go hands-on with both the new PC/console hybrid and the new Steam Controller, reporting back with impressions, specs and insights from the engineers behind the project.
    0:00:00 Introduction
    0:01:11 Steam Machine overview
    0:04:38 Specs and architecture
    0:22:38 Other specs and capabilities
    0:30:24 Steam Controller
    0:36:26 Analysis and conclusion

Tech Specs* 
    General 
    CPUSemi-custom AMD Zen 4 6C / 12T
     - up to 4.8 GHz, 30W TDP
    GPUSemi-Custom AMD RDNA3 28CUs
     - 2.45GHz max sustained clock, 110W TDP
    RAM16GB DDR5 + 8GB GDDR6 VRAM
    PowerInternal power supply, AC power 110-240V
    StorageTwo Steam Machine models
     - 512GB NVMe SSD
     - 2TB NVMe SSD
     Both models include a high-speed microSD card slot
    Connectivity 
    Wi-Fi2x2 Wi-Fi 6E
    BluetoothBluetooth 5.3 dedicated antenna
    Steam ControllerIntegrated 2.4 GHz Steam Controller wireless adapter
    I/O 
    DisplaysDisplayPort 1.4
     - Up to 4K @ 240Hz or 8K@60Hz
     - Supports HDR, FreeSync, and daisy-chaining
     HDMI 2.0
     - Up to 4K @ 120Hz
     - Supports HDR, FreeSync, and CEC
    USBTwo USB-A 3.2 Gen 1 ports in the front
     Two USB-A 2.0 High speed ports in the back
     One USB-C 3.2 Gen 2 port in the back
    NetworkingGigabit ethernet
    LED Strip17 individually addressable RGB LEDs for system status and customizability
    Size and Weight 
    Size152 mm tall (148 mm without feet), 162.4 mm deep, 156 mm wide
    Weight2.6 kg
    Software 
    Operating SystemSteamOS 3 (Arch-based)
    DesktopKDE Plasma
    *some specifications subject to change ahead of availability 
    2026.
    Attached Images Attached Images valve_steam_machine.jpg

2. #2 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar

Foarte misto acest "pachet"
    IGN - With the Steam Machine, Valve May Be Defining the Next Generation of Games
    The Verge - Our first look at the Steam Machine, Valve’s ambitious new game console
    Steam Machine:
    Under the hood, you get not one but two AMD chips along with 16GB of DDR5 RAM: The CPU is a six-core AMD Zen 4 chip with up to 30 watts of headroom and 4.8GHz boost, while the graphics are a semi-custom discrete AMD RDNA 3 “Navi 33” GPU, with 28 compute units, up to 130-watt TDP, and 8GB of GDDR6 memory. These are unusual components for a gaming PC, but they might work well together!

While the former sounds a lot like the entry-level AMD Ryzen 5 8540U laptop chip, right down to its two big cores and four small ones, there’s no direct equivalent to that GPU: the closest are AMD’s Radeon RX 7700 and 7600 mobile parts, which have almost exclusively appeared in external graphics cards (with two notable exceptions) and offer similar or better theoretical performance to the PS5 Pro’s graphics.
    offer similar or better theoretical performance to the PS5 Pro’s graphics
    Valve says it hasn’t finalized pricing yet. But when I explicitly ask if the console will cost more than a PS5 Pro, the answer is: “Steam Machine’s pricing is comparable to a PC with similar specs.”
    “We intend for it to be positioned closer to the entry level of the PC space, but to be very competitive with a PC you could build yourself from parts.”
    Poking around the web, I find I could probably assemble a computer with this performance for $800, not including labor. But it could easily consume half the room under my TV. A compact system with a similar GPU can cost $1,000 without storage, memory, operating system, or a gamepad.

3. #3 SP
    Senior Member sexbobomb91's Avatar
    Era un moment perfect sa anunte si Half-Life 3 ...
    Daca e ca un PS5 Pro de puternic, de ce ai cumpara asta in loc de PS6? Mai ales daca PS6 va costa doar $5-600 si Steam Machine va fi mai scump decat un PS5 Pro. Si daca multi s-au plans de pretul la Pro, tare sunt curios cum o sa accepte pretul asta.
    Mi-ar fi placut sa faca o concurenta serioasa la PlayStation acum ca Xbox schimba strategia, dar nu cred ca vor avea mare succes.
    “Steam Machine’s pricing is comparable to a PC with similar specs.”
    Atunci de ce ai cumpara asta in loc de un PC normal? Datorita APU-ului nu poti sa faci upgrade la componente, deci pierzi cel mai mare avantaj care-l au PC-urile.

EDIT: controller-ul pare dragut, desi nu-mi prea place forma lui. Si Frame-ul nici macar nu are OLED ...

4. #4 SP
    Member codpin's Avatar
    Il cumperi pt ca vine gata instalat si sper optimizat pt Steam OS.

Da, il poti pune si tu pe un PC dar trebuie sa fii power user pt asta, ori gamer =/= power user (de cele mai multe ori). Si pt cineva care vrea doar sa se joace pe TV fara sa dea o carca de bani asta e de preferat fata de un PS.

Si fata de un PC, ai mai putin de tinkeruit. Zic asta din experienta cu Steam Deck. Nu e perfect dar e muuuuult mai bine decat sa rulezi windows.

Acum daca il scot la 1000 euro, probabil o sa fie un hard sell, dar daca il scot la 700? Hai 800 ca SD de 1TB e 650, atunci o sa vezi ca altfel se prezinta situatia.

Eu nu pot spune ca sunt in target-ul lor, dar astept niste teste in jocuri si reviews si apoi ma decid.

5. #5 SP
    Manager paul's Avatar
    New Steam Controller:
    Tech Specs* 
    Controls and Input 
    Gamepad controlsA B X Y buttons
     D-pad
     L & R analog triggers
     L & R bumpers
     View & Menu buttons
     Steam & QAM buttons
     4x assignable grip buttons
    Thumbsticks2x full-size magnetic thumbsticks (TMR) with capacitive touch
    Haptics4x haptic motors
     2x LRA haptic motors in trackpads for HD tactile feedback
     2x High output LRA haptic motors in grips for HD game haptics including rumble
    Trackpads2x 34.5mm square trackpads with haptic feedback
     Pressure-sensitive for configurable click strength
    Gyro6-axis IMU
     Grip Sense
     2x capacitive areas along back of Steam Controller handles
    Connectivity 
    Steam Controller Puck2.4GHz Wireless connection
     ~8ms full end-to-end, 4ms polling rate (measured at 5m)
     Up to 4 Steam Controllers per Steam Controller Puck
     Steam Controller Puck connects to PC via USB-C
    BluetoothBluetooth 4.2 minimum, 5.0 or higher recommended
    USBUSB-C tethered play
    Power 
    ChargingSteam Controller Puck charging interface
     USB-C connector
    Battery8.39 Wh Li-ion battery
     35+ hours of gameplay*
     Battery life for tracked gameplay with Steam Frame is reduced
    Size and Weight 
    SizeSteam Controller: 111mm x 159mm x 57mm
     Steam Controller Puck: 50mm x 28mm x 9mm
    WeightSteam Controller: 292 g
     Steam Controller Puck: 16 g
    *some specifications subject to change ahead of availability 
    2026.

Eurogamer preview: Steam Controller preview: a smart, touch-centric gamepad that also packs in traditional controls.
    Attached Images Attached Images valve_new_steam_controller.jpg

6. #6 SP
    Quote Originally Posted by codpin View Post
    Da, il poti pune si tu pe un PC dar trebuie sa fii power user pt asta, ori gamer =/= power user (de cele mai multe ori). Si pt cineva care vrea doar sa se joace pe TV fara sa dea o carca de bani asta e de preferat fata de un PS.
    Daca nu vrei sa configurezi nimic iei un PS6, care siguranta va fi mai ieftin, nu un PC scump si limitat ca acesta. Ei spun clar ca va costa ca un PC echivalent cu PS5 Pro, si aia e minim $1000.

EDIT: urmatorul Xbox va fi mai puternic decat un PS5 Pro, deci daca acela va costa $1000 atunci e mai bun value ca acest Steam Machine.

7. #7 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Îmi place ca e foarte mic și elegant. Eu l-aș lua in loc de PlayStation pentru estetica. Mă îndoiesc ca sunt mulți care pun preț pe dimensiune și aspect, dar eu l-aș lua la un preț bun.
    Controllerul in schimb este de o hidoșenie ieșită din comun - nu am mai văzut ceva atâta de urat de la GameCube încoace.

8. #8 SP
    Member codpin's Avatar
    Quote Originally Posted by sexbobomb91 View Post
    Daca nu vrei sa configurezi nimic iei un PS6, care siguranta va fi mai ieftin, nu un PC scump si limitat ca acesta. Ei spun clar ca va costa ca un PC echivalent cu PS5 Pro, si aia e minim $1000.

EDIT: urmatorul Xbox va fi mai puternic decat un PS5 Pro, deci daca acela va costa $1000 atunci e mai bun value ca acest Steam Machine.
    Pai am specificat ca e vb si de costurile jocurilor dupa achizitia device-ului. PSN e destul de scump si tin preturile sus, in schimb Steam au des promotii si preturile scad mai repede. Apoi ai Epic, GOG etc de pe care poti lua ieftin. Mai adaugi si faptul ca nu trebuie sa platesti un abonament pt multiplayer si faptul ca daca vrei ai suport full pt m&k si eu zic ca sunt destule motive sa iasa in fata unui PS6 sau a unui PC echivalent.

Despre Xbox, eu zic ca nici nu ar mai trebui adus in discutie. Eu consider ca si-au pus singuri cruce cu lipsa unui raspuns la Pro si pentru ca ei deja au venit cu idei de consola premium la pret premium pt urmatorul lor device. Asta cand ei nu sunt in stare sa scoata o exclusiva care sa te faca sa cumperi consola.

9. #9 SP
    Ascultati video-ul Digital Foundry, ei spun ca puterea device-ului e undeva intre Series S si PS5, nici vorba sa se apropie de PS5 Pro. Nici nu prea are cum, vazand cat de mica e cutia. Nu stiu ce fumeaza cei de la Verge.
    Quote Originally Posted by codpin View Post
    Pai am specificat ca e vb si de costurile jocurilor dupa achizitia device-ului. PSN e destul de scump si tin preturile sus, in schimb Steam au des promotii si preturile scad mai repede. Apoi ai Epic, GOG etc de pe care poti lua ieftin. Mai adaugi si faptul ca nu trebuie sa platesti un abonament pt multiplayer si faptul ca daca vrei ai suport full pt m&k si eu zic ca sunt destule motive sa iasa in fata unui PS6 sau a unui PC echivalent.
    Jocurile vechi sunt mai ieftine pe PC, dar jocurile noi costa cam la fel ca pe PlayStation si preturile la sales sunt cam aceleasi pe ambele platforme pentru ca sunt puse de publishers, nu de Valve. Pe PlayStation macar ai physical media, care e mare avantaj pentru ca poti sa le vinzi dupa ce le-ai terminat, cand pe PC nu ai aceasta posibilitate. PS Plus Extra e un value foarte bun, care nu exista pe Steam.

10. #10 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Lasati ca e buna ca alternativa cu SteamOS. Cu cat mai multe masini cu SteamOS (suportate oficial), cu atat mai bine. Atacul nu e asupra consolelor, ci asupra nenorocirii care a devenit Windows-ul lately. Cu cat mai bine si mai frumos va rula SteamOS jocurile, cu atat mai mult va avea castig de cauza Linux gaming-ul. Which is a good thing, and a slap on Microsoft's face!

11. #11 SP
    Member codpin's Avatar
    Departe de mine gandul sa le fac munca de convingere celor de la Valve ca doar nu ma platesc si iti inteleg argumentele. Dar...

Uite la mine de ex: eu ma consider power user dar in situatia mea, daca as vrea sa ma joc un joc care e numai pe PC nu l-as aduce pe ala de la birou sa il pun in living. Heck, nici macar nu as cumpara altul de genul SFF pentru ca stiu cat trebuie sa bibilesc la el ca sa imi mearga un joc. Eu si pt munca tre sa fac o mie de update-uri la o mie de chestii ca apoi sa aflu ca ceva nu mai merge. Nu mai vreau bataia asta de cap si pt gaming.

Nu frate, daca as vrea sa ma joc ceva pe PC si ar fi disponibil acest Valve Machine, l-as lua pe ala. Dar repet, asa as face eu. Si probabil ar fi si altii ca mine.

12. #12 SP
    Eu vreau sa le faca concurenta si la Windows/Xbox si la PlayStation, de aia mi-as dori sa fie ceva mai bun si care sa aiba sanse sa se vanda.
    Daca vand doar cateva milioane de unitati, ca si Deck-ul, Windows-ul tot va ramane pe primul loc deci nu vor schimba mare lucru.
    Si faptul ca nu au anuntat preturi ma face sa cred ca vor fi destul de scumpe.
    Cititi comment-uri de pe reddit, lumea nu e foarte incantata: https://www.reddit.com/r/Games/comme...ves_beautiful/ .

13. #13 SP
    Manager paul's Avatar
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    offer similar or better theoretical performance to the PS5 Pro’s graphics
    Ascultati video-ul Digital Foundry, ei spun ca puterea device-ului e undeva intre Series S si PS5, nici vorba sa se apropie de PS5 Pro. Nici nu prea are cum, vazand cat de mica e cutia. Nu stiu ce fumeaza cei de la Verge.
    "So basically we just feel like 8GB is sufficient, mostly because we want to keep the price point where it is". Deci FSR la greu pentru upscaling si umblat prin setari pana se misca bine. Pentru 2026, cam slabut. Asteptam pretul...

14. #14 SP
    Member codpin's Avatar
    Meanwhile Xbox: just smile and wave boys...
    Attached Images Attached Images rdt_20251112_223431153687965212539761.jpg

15. #15 SP
    Foarte frumos spus

Stim cu totii ca spre asta se indreapta si Xbox.

16. #16 SP
    Senior Member ConuGeo's Avatar
    Am înțeles că poate doar 1080p sau maxim 1440p. Dacă te gândești că o consolă o iei pentru maxim 7 ani, oare cum voi mai putea juca jocurile next gen pe o asemenea configurație în următorii 5 ani.

Știm cât de puternice vor fi viitoarele console , este un decalaj enorm față de Valve. În ziua de astăzi nu mai poți face nimic cu acei 16GB RAM.

Prețul dacă ar fi 300 - 350 euro cu controller la pachet, ar fi o afacere bună pentru cei care n au deloc un pc și ar juca doar fifa și cod.

Dacă sare de acest preț, mă duc direct și mi iau ps5 slim sau aștept ps6 sau noul Xbox.

17. #17 SP
    Un punct foarte important care vad pe social media ca multi nu-l inteleg - pe SteamOS nu poti rula toate jocurile de pe Steam, doar cele care sunt compatibile cu Linux. Si chiar daca multe sunt jucabile, asta nu inseamna ca merg perfect si pot avea mai multe sau mai putine probleme: https://www.protondb.com/explore?sort=mostBorked .
    Si multe din jocurile care au nevoie de kernel anti-cheat nu ruleaza deloc: Fortnite, Battlefield, Call of Duty, GTA Online, Valorant, etc. Asta e un dezavantaj imens fata de consolele normale.
    Quote Originally Posted by ConuGeo View Post
    Prețul dacă ar fi 300 - 350 euro cu controller la pachet, ar fi o afacere bună pentru cei care n au deloc un pc și ar juca doar fifa și cod.
    N-o sa poti juca asa ceva pe SteamOS.

18. #18 SP
    Quote Originally Posted by ConuGeo View Post
    Am înțeles că poate doar 1080p sau maxim 1440p. Dacă te gândești că o consolă o iei pentru maxim 7 ani, oare cum voi mai putea juca jocurile next gen pe o asemenea configurație în următorii 5 ani.

Știm cât de puternice vor fi viitoarele console , este un decalaj enorm față de Valve. În ziua de astăzi nu mai poți face nimic cu acei 16GB RAM.

Dacă sare de acest preț, mă duc direct și mi iau ps5 slim sau aștept ps6 sau noul Xbox.
    De ce zici asta mai exact? Pe ce te bazezi cand o spui?

Eu inca nu am vazut joc super nou care sa nu poata fi rulat pe Steam Deck si la o cautare pe internet, vad ca sunt, dar incredibil de putine exemple care dau crash - gen Star Wars Outlaws sau Indiana Jones.
    Asta desi SWO merge, din ce vad pe youtube, dar performanta slaba (~20fps).

Si aici discutam de cele mai super high end games care sunt suficient de scalabile ca sa mearga pe aproximativ orice PC din ultimii 10 ani.

Daca luam in considerare 6x peste Steam Deck, atunci deja nu mi-as face griji ca nu va rula jocuri peste 5-7 ani, ci doar ca nu le va rula la detalii maxime si 60fps. Dar fiind un PC, poti moda si umbla la setari asa cum nu poti face pe o consola.
    Un punct foarte important care vad pe social media ca multi nu-l inteleg - pe SteamOS nu poti rula toate jocurile de pe Steam, doar cele care sunt compatibile cu Linux. Si chiar daca multe sunt jucabile, asta nu inseamna ca merg perfect si pot avea mai multe sau mai putine probleme: https://www.protondb.com/explore?sort=mostBorked .
    Si multe din jocurile care au nevoie de kernel anti-cheat nu ruleaza deloc: Fortnite, Battlefield, Call of Duty, GTA Online, Valorant, etc. Asta e un dezavantaj imens fata de consolele normale.

N-o sa poti juca asa ceva pe SteamOS.
    Tocmai asta e faza, ca prin acest Proton, poate rula majoritatea jocurilor aparute in ultimii 10-15+ ani (desi inclusiv cele mult mai vechi pot fi rulate prin diverse emulatoare). Mai putin cele care au acele extra protectii impotriva pirateriei, cum este cazul si cu BF6.
    Dar poti trece peste orice de genul asta, daca instalezi Windows - tocmai pentru ca poti face orice cu Windows, Linux sau orice-ti mai trece prin cap.

19. #19 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    De ce zici asta mai exact? Pe ce te bazezi cand o spui?
    Probabil pentru ca placa video din acest Steam Machine este foarte apropiata de RX 7600 (conform digital froundry), iar RX 7600 este cam la fel de puternica precum un PS5 standard. Se gasesc multe clipuri cu performantele RX 7600 in jocuri si e destul de obosita - reuseste la limita sa duca jocuri modeste precum Tsushima in 1080p si aproape 60FPS constant pe setari grafice asemanatoare cu PS5.

20. #20 SP
    Tocmai asta e faza, ca prin acest Proton, poate rula majoritatea jocurilor aparute in ultimii 10-15+ ani (desi inclusiv cele mult mai vechi pot fi rulate prin diverse emulatoare).
    Da, dar asta nu inseamna ca va rula toate jocurile de pe Steam, asa cum spun unii:

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast