Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast
Results 21 to 40 of 53

Thread: Valve Steam Machine

1. #21 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Exact - cine spune ca ruleaza tot, nu este prea bine informat.

Faza e ca poate asteptarile oamenilor sunt gresite - aceasta cutiuta nu este ca sa inlocuiasca high end consoles sau PCs.

Chiar Valve a spus, din ce inteleg de la DF, ca au observat foarte multi oameni care joaca pe Steam Deck conectat la TV si nah..nu are suficienta putere ca sa ruleze ceva la rezolutie mare, asa ca fix asta va face aceasta cutiuta. Mai multa putere pentru a face ce vrea lumea care intelege ce inseamna un Steam Deck sau ce se vrea a fi aceasta cutiuta.

Este un produs pentru care va trebui sa ne setam anumite asteptari.

Cam cum a fost si cu PS5 - cand asteptarile noastre erau sa avem orice joc in 4K si 60fps si poate vom avea asta in PS6

LE: totusi sa nu uitam ca Valve este destul de pro-consumer, comparativ cu Sony sau Microsoft.

2. #22 SP
    Senior Member sexbobomb91's Avatar
    In specificatii la Steam Machine scrie "Up to 4K @ 240Hz or 8K@60Hz" dar defapt e mai slaba decat un PS5. De ce nu se plange nimeni de asta?
    EDIT: nici macar nu suporta HDMI 2.1 ...

3. #23 SP
    Quote Originally Posted by sexbobomb91 View Post
    In specificatii la Steam Machine scrie "Up to 4K @ 240Hz or 8K@60Hz" dar defapt e mai slaba decat un PS5. De ce nu se plange nimeni de asta?
    EDIT: nici macar nu suporta HDMI 2.1 ...
    Aia zice la I/O pentru ca ala este standardul mufei:
    DisplayPort 1.4 (up to 4K 240Hz / 8K 60Hz) w/ HDR, FreeSync, daisy-chaining; HDMI 2.0 (up to 4K 120Hz) w/ HDR, FreeSync
    Si da, nu suporta HDMI 2.1 - culmea e ca PC gamers nici nu folosesc HDMI, ci DisplayPort.

La performance zice:
    Supports 4K gaming at 60fps with FSR, RT supported, 6x more powerful than Steam Deck
    Ceea ce mi se pare mai corect decat ce au spus Sony cu 8K pe cutia PS5-ului, fara nicio explicatie.

4. #24 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Nu cred ca oamenii au inca așteptări. Așteptările sunt în funcție de preț pentru majoritatea. Daca va costa mai puțin decât un PS5 probabil și așteptările vor fi modeste. Daca va costa mai mult, așteptarea va fi sa si ofere mai mult.

5. #25 SP
    Ca sa folosesti VRR pe TV ai nevoie de HDMI 2.1 . S-au zgarcit, pana si Switch 2 supporta asta.
    EDIT: se pare ca nici Switch 2 nu suporta HDMI 2.1. Deci s-au zgarcit, la fel ca Nintendo.

6. #26 SP
    Aaaa...asta era. Iti trebuie 2.1 pentru VRR. Chiar ma intrebam - la fel ca cei de la DF - de ce au facut prezentarea cu ei, pe un TV fara VRR. Deci poate TV suporta VRR, dar nu suporta consola

LE: am aflat o chestie - HDMI Forum nu ofera drivere open source pentru 2.1, pentru Linux si efectiv nu au ce face.
    Poate daca pui Windows, o sa ai output 2.1, pentru ca hardware este acolo.

Asta probabil o sa vedem dupa lansare, in testele oamenilor.

Desigur, daca vrei sa scoti pe monitor, prin DisplayPort, atunci totul este ok cu tot cu VRR.

7. #27 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    Si da, nu suporta HDMI 2.1 - culmea e ca PC gamers nici nu folosesc HDMI, ci DisplayPort.
    Eeeh, dar cine spune asta?
    Monitorul meu principal, la 144Hz si VRR, are doar HDMI-uri. Monitorul meu de gaming, la fel, nici nu cred ca are DP. TV-ul meu pe care ma joc in living, la fel, fara DP, 144Hz si VRR. Si toate sunt conectate la PC-uri si la frecvente mari. Nu stiu de unde regula asta cu "PC Gamers = DP".

8. #28 SP
    Sa reformulez - marea majoritate a PC gamers, folosesc DP, nu HDMI.

Dar se stie ca DP e mai uzual in monitoare, iar HDMI este in special pentru TV/consum multimedia.

9. #29 SP
    Manager paul's Avatar
    Side note: am observat ca unii pe internet sunt surprinsi de acest Machine, cu comentarii ca anuntul "came out of nowhere", dar aceasta e o idee veche de-a lui Gabe, din 2012. Prima generatie de Machines s-a lansat in 2015. N-au avut succes, dar n-au renuntat si asa o sa avem o a doua generatie, din 2026.

10. #30 SP
    Member Papillon_'s Avatar
    Prima serie nu era produsa de valve ci de alti producatori Alienware, Zotac iar tot ecositemul Linux interfata, drivere etc nu era pregatit ca acum.
    Mie mi se pare foarte tare Steam Machine-ul actual, mic, silentios cu o perfromanta decenta avand in vedere ca o sa fie un produs de buget.

Daca scot o varianta mai performanta cu 32GB RAM, 16GB VRAM bazat pe RDNA4 poate o cumpar chiar daca e mai scumpa.
    Din ce ziceau angajatii Valve sunt sanse sa ii lase pe restul producatorilor sa scoata niste Steam machine mai performante.

11. #31 SP
    Da, si le-au abandonat la scurt timp dupa lansare pentru ca nu s-au vandut.
    Iteratia asta mi se pare o directie mai buna, dar tot nu mi se pare ca vor sa mearga "all-in" cu ideea asta si are mari sanse sa devina e-waste peste cativa ani. Ar trebui sa subventioneze hardware-ul cat mai mult, la fel ca restul consolelor, si sa investeasca mai mult in software. Orice consola lansata fara jocuri noi care sa atraga clienti nu cred ca poate sa aiba succes in ziua de azi, concurenta e mult mai mare ca in trecut. Implementarea anticheat in SteamOS iarasi ar fi fost o idee foarte buna, dar nu vad sa-i intereseze asa ceva.

12. #32 SP
    Asta este si planul, din ce au zis cei de la Valve, celor de la DF - in viitor o sa vedem 3rd party Steam OS Boxes tot cu hardware AMD.

Deci vom vedea de la ASUS, MSI, etc, in tot felul de configuratii, in functie de cerere - presupun.
    Asa ca e posibil sa vedem in 1-2 ani, chiar ceva de top, cu 5090 si 32GB RAM, la un pret premium.

13. #33 SP
    Iteratia asta mi se pare o directie mai buna, dar tot nu mi se pare ca vor sa mearga "all-in" cu ideea asta si are mari sanse sa devina e-waste peste cativa ani. Ar trebui sa subventioneze hardware-ul cat mai mult, la fel ca restul consolelor, si sa investeasca mai mult in software. Orice consola lansata fara jocuri noi care sa atraga clienti nu cred ca poate sa aiba succes in ziua de azi, concurenta e mult mai mare ca in trecut. Implementarea anticheat in SteamOS iarasi ar fi fost o idee foarte buna, dar nu vad sa-i intereseze asa ceva.
    Merg pe acelasi principu cum au facut cu Steam Deck sa testeze "apele" mai intai.

Consola fara jocuri? Steam are cea mai mare librarie de jocuri cat toate consolele la un loc.
    Problema e imbunatatirea compatibilitatii si optimizarii care nu e la acelasi nivel pe Steam OS ca pe Windows.

Cat despre anticheat da ar fi bine sa o rezolve pentru cine vrea sa joace MP pe Steam Machine.
    Eu nu joc MP pe console sau PC asa ca nu ma intereseaza.

14. #34 SP
    Member codpin's Avatar
    Legat de subventionat hardware, a zis f bine Linus in video-ul lui: e totusi un PC si il poti lua fara sa ai si intentia de a juca ceva pe el, sau daca te joci nu te obliga nimeni sa cumperi de pe Steam. Si a dat un exemplu ca poate o corporatie ia 10k de unitati pt ceva productie, whatever si de acolo nu vor vedea un cent bagat in jocuri, asa ca trebuie sa-si calculeze corect pretul si sa nu se bazeze neaparat pe un ROI din jocuri cumparate.

Asta ca sa nu mai iau in calcul pirateria, care e mult mai facila pe un PC decat pe o consola cu sistem inchis.

15. #35 SP
    Quote Originally Posted by Papillon_ View Post
    Consola fara jocuri? Steam are cea mai mare librarie de jocuri cat toate consolele la un loc.
    Am specificat "jocuri noi" . Majoritatea jocurilor de pe Steam sunt deja disponibile si pe alte platforme. Daca se asteapta ca multi care au deja o consola sa cumpere chestia asta trebuie sa ofere cel putin un Half Life 3.

Quote Originally Posted by codpin View Post
    Legat de subventionat hardware, a zis f bine Linus in video-ul lui: e totusi un PC si il poti lua fara sa ai si intentia de a juca ceva pe el, sau daca te joci nu te obliga nimeni sa cumperi de pe Steam. Si a dat un exemplu ca poate o corporatie ia 10k de unitati pt ceva productie, whatever si de acolo nu vor vedea un cent bagat in jocuri, asa ca trebuie sa-si calculeze corect pretul si sa nu se bazeze neaparat pe un ROI din jocuri cumparate.
    Good point, dar ei deja isi vand hardware-ul prin Steam, pot usor sa faca o limita de o bucata per client.

16. #36 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Bai frate nu mai are voie omul sa dispara din online cateva zile si sa zaca linistit, ca era sa lanseze astia Half Life 3 fara mine!

Am urmarit si eu cu atentie toate stirile despre Valve Steam Machine si pot spune ca as cumpara-o day one doar in urmatoarele 2 scenarii:

1. Sa iasa day one cu Half Life 3 exclusiv pe Steam. In momentul ala nu ma mai intereseaza nici specs nici nimic.
    2. Pentru colectie, cred ca sta bine langa Xbox, PlayStation si Nintendo.

Other than that, din moment ce vad specificatii similare cu XSX/PS5, clar nu reprezinta un concurent direct pentru PlayStation 6 sau next Xbox.
    Inteleg ca vor sa o tina la un anumit price point, dar daca te uiti pe specificatii (si daca sunt reale...) si tii cont ca practic urmatorul Xbox (~2027) va fi tot un hybrid Console/PC ca si Steam Machine si va rula atat libraria de Xbox cat si pe cea de Steam, why bother?

Chiar si dublu ca pret, daca specificatiile sunt reale, noul Xbox va fi practic un PC high end la momentul ala. Il cumperi pentru o perioada lunga. Vad totusi un target real in categoria celor care joaca inca in 1080p acolo unde Steam Machine probabil va excela, in special daca pretul va fi bun.

17. #37 SP
    Xander
    De unde stii ca nu o sa scoata apoi un Steam Machine Pro? Cu o configuratie mai puternica?
    PS6 o sa fie mai scump ca PS5 iar viitorul Xbox parca vad ca o sa fie cel putin 1000 de euro.

La cum imbunatateste Valve Steam OS si integreza hardware-ul se prefigureaza un concurent serios pentru Windows, nu stiu cat de incantati sunt cei de la Microsoft. Nici la Sony nu cred ca le surade un concurent bun pentru PS5/PS6 in viitor.

Mie mi-ar placea un Steam Machine care sa aiba echivalentul hardware la un 9800X3D + 5070TI dar sa fie compact, silentios si portabil cum e Steam Machine sau XSX si pe care il poti conecta la TV.
    Am o librarie de peste 600 de jocuri pe Steam, GOG, EA etc iar o parte dintre ele in mod special RPG-urile mi-ar placea sa le joc pe TV.

Xbox Play Anywhere e fain dar cat misto ar fi sa cumperi jocul odata pe Steam si sa il poti jucat pe PC, Steam Deck sau Steam Machine(TV)?
    Il joci cum vrei unde vrei tu la un pret bun nu cum vrea Sony, Microsoft sau Nintendo.

18. #38 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Mie mi-ar placea un Steam Machine care sa aiba echivalentul hardware la un 9800X3D + 5070TI dar sa fie compact, silentios si portabil cum e Steam Machine sau XSX si pe care il poti conecta la TV.
    Configuratia aia incape la fix intr-o carcasa Fractal Terra, si daca ii pui racire lichida o sa fie mai silentios decat orice consola. E exact configuratia si carcasa la care ma gandesc acum sa inlocuiesc PS5, chiar e sweet spot intre performanta si pret. Nu e nevoie sa astepti sa lanseze valve o masina pentru asta.
    Attached Images Attached Images terra_kv_jade_1-2560-1440x1018.jpg

19. #39 SP
    Espiritus
    Stiu de carcasa respectiva desi eu nu am incredere in racirea pe apa, am un desktop cu Fractal Torrent Compact problema e ca Windows-ul si jocurile sale nu sunt optimizate pentru TV.

Steam OS si Valve imbunatatesc interfata, optimizarea si compatibilitatea cu TV-ul si consola portabila.
    Fac ceea ce Microsoft care e cea mai mare companie de software din lume nu e in stare.

Bine ei nu au fost in stare atatia ani sa lanseze Xbox oficial in Romania desi au ingineri la Bucuresti.

20. #40 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Xander
    De unde stii ca nu o sa scoata apoi un Steam Machine Pro? Cu o configuratie mai puternica
    Nu am de unde da stiu, dar m-ar bucura. Pana atunci insa, cu PS6 si noul Xbox peste drum, nu vad in aceasta configuratie un companion cu care sa pleci la drum pentru urmatorii ani, nu cu specificatiile alea, chiar daca probabil pretul va fi foarte atractiv.

La noul Xbox, daca mi se garanteaza 4K@60 nativ sau 4K@120 upscaled si cu RTX ON si pot sa joc nativ librariile de Xbox si Steam, dau si 1500 de euro pe el, ca merita si ii dau pentru 4-5 ani. Sa vedem ce o fi…

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast