Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 4 of 4 FirstFirst ... 2 3 4
Results 61 to 77 of 77

Thread: Valve Steam Machine

1. #61 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Interesanta partea aceea cu "Poti intra in BIOS si face modificari" cu gamepad-ul. Sa inteleg ca poti mapa la nivel de hardware taste (pt. ca nah, in unele BIOS-uri se intra cu DEL, in altele cu ESC, F2, F10, F12) care sunt disponibile inclusiv la boot? Si oare, cand ajungi acolo, cum poti introduce un numar (de exemplu)?

2. #62 SP
    Senior Member Cristache07's Avatar
    Prima impresie: urat controller. As proba unul doar de curiozitate si l-as testa 30 de minute intr-un joc cu masini, shooter si un fighting game.
    Mai e si pretul parca mereu in crestere

3. #63 SP
    Senior Member FuriaAlba's Avatar
    TMR thumbsticks cu 4 back buttons si trackpad urile de la steam deck. Nu e deloc scump.

4. #64 SP
    Senior Member sexbobomb91's Avatar
    TMR thumbsticks nu sunt scumpe deloc, sau cel putin nu destul de scumpe cat sa justifice pretul mare.
    Am instalat 2 din astea pe JoyCon-uri de Switch 1, alegand unele mai de calitate, si nu mi se par la fel de bune ca cele originale care sunt predispuse la drift.

5. #65 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Steam e o sărăcie de platforma, niciodată nu am înțeles cultul Steam. Doar pe GOG merita cumpărate jocuri imho. Ce nu se lansează pe GOG nici nu merita cumpărat - mai bine gratis de la băieți.

6. #66 SP
    Quote Originally Posted by sexbobomb91 View Post
    TMR thumbsticks nu sunt scumpe deloc, sau cel putin nu destul de scumpe cat sa justifice pretul mare.
    Am instalat 2 din astea pe JoyCon-uri de Switch 1, alegand unele mai de calitate, si nu mi se par la fel de bune ca cele originale care sunt predispuse la drift.
    Nu sunt scumpe, dar atunci de ce nintendo nu pun tmr sau macar hall efect si le calibreaza sa fie ca cele de la flydigi, de ex ?

7. #67 SP
    Manager paul's Avatar
    DF Steam Controller Review: PC Gets Its Own "Pro" Controller:
    00:00 Overview
    01:24 Unboxing and physical design
    05:59 Gaming experience
    15:19 Concluding thoughts

8. #68 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Espiritus View Post
    Steam e o sărăcie de platforma
    Saracia asta de platforma este totusi cea mai mare platforma de gaming pe PC. Din cate stiam eu, are vreo 75% market share, cu vreo 35.000 de titluri. GOG nu cred ca are mai mult de 1-2% market share.*

*sau poate ai fost ironic, caz in care imi fac mea culpa!

9. #69 SP
    Quote Originally Posted by FuriaAlba View Post
    Nu sunt scumpe, dar atunci de ce nintendo nu pun tmr sau macar hall efect si le calibreaza sa fie ca cele de la flydigi, de ex ?
    Probabil pentru ca Switch 2-ul are niste magneti foarte puternici la mecanismul de atasare a JoyCon-urilor si ar interfera cu magnetii din stick-uri.
    Calitatea stick-urilor de la Switch 2 e mai buna decat la primul, deci si riscul de drift este mult mai redus. La fel ca si modelele mai noi de Dualsense, daca nu ma insel.

10. #70 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Sau poate pentru ca Nintendo are marja de profit intre 200% si 400% si ar creste prea mult pretul daca ar pune ceva mai bun?
    Plus ca, daca nu se prea mai strica, ei vand mai putine controllere...

11. #71 SP
    Nu gasesc o sursa mai recenta, dar un raport din 2017 explica de ce JoyCon-urile au o marja de profit chiar mica: https://www.polygon.com/2017/4/5/151...cost-estimate/ . 200% - 400% e un vis frumos, nici Apple nu se apropie de asa profituri .
    De ani intregi sunt dati in judecata pentru probleme cu JoyCon-urile si au ajuns chiar sa le repare gratuit si pe cele care nu mai au garantie: https://www.bbc.co.uk/newsround/65193988 . Daca ar castiga asa mult de pe seama controller-elor stricate nu cred ca le-ar fi imbunatatit pe cele din Switch 2 .

---------- Post added 29-04-2026 at 08:20 ----------

Si ca sa revenim la subiect: Valve’s $99 Steam Controller has a big problem — and it's not the price .
    For PC Game Pass users, you’re out of luck. Valve’s Steam Controller reportedly only officially works with devices running Steam. That limitation is already proving to be a dealbreaker for some. As my colleague Richard Devine puts it, “this definitely kills it for me.”
    Currently, Valve’s Steam Controller, like its predecessor, lacks standard drivers for Windows, Linux, and Mac, meaning you have to rely on Steam itself to actually use the controller. This isn't something you have to consider when purchasing other third-party (and cheaper) controllers.
    With the original Steam Controller at least, the community stepped in and worked around this, creating tools that let it function properly across your entire PC rather than being locked to Steam.
    For a controller that costs $99, though, you’d expect that level of flexibility out of the box.
    La cat de universal vor sa faca acest controller, e cam dubios ca "out of the box" functioneaza doar pentru jocurile cumparate prin Steam .

12. #72 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Eeeh, stai linistit, gaseste Nintendo metode sa recupereze banii. They always do.

Cat despre chestia ca noul controller functioneaza doar cu jocurile din Steam, se cam bate cap in cap cu propria prezentare, de acolo de unde am extras si eu chestia cu "poti intra in BIOS cu controllerul". Acolo chiar nu ai niciun software, driver or something... de aceea am si intrebat daca sunt mapate la nivel "hardware". Poate ca oamenii care au spus asta nu au facut update de firmware? Sau poate e un feature care va aparea ceva mai incolo?

Anyway, la cate zeci de controllere am cumparat eu, cu siguranta il iau si pe asta... asa ca nici nu stiu de ce ma mai agit.

13. #73 SP
    E explicat in detaliu aici: https://www.reddit.com/r/pcmasterrac...ort_game_pass/ .
    Valve ar putea repara usor problema, fara sa fie nevoie de software aditional, sa vedem daca o vor face .
    Spre deosebire 8bitdo ultimate 2, care e mult mai ieftin, functioneaza out of the box si cu Game Pass .

14. #74 SP
    Member lucicleric's Avatar
    Pana la urma consola vine cu controller la pachet sau nu? Vad ca multi pe net s-au scandalizat ca tre sa cumpere un controller pe langa o consola si asa destul de scumpa( cand o sa apara, binenteles)

15. #75 SP
    Nu au confirmat oficial pe site-ul lor dar in Previews spuneau ca va fi optiune cu si fara controller (la 5:24):

16. #76 SP
    Ar fi mai ieftin. E convenabil daca ai acasa controllere garla ca mine.

17. #77 SP
    Member Papillon_'s Avatar
    Eu din cate inteleg controllerul practic are acelasi "layout" ca la Steam deck ceea ce il face sa suporte toate profilele de jocuri care sunt create deja pentru Steam Deck.

Steam Controller Review - This Was a Triumph!

Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Saracia asta de platforma este totusi cea mai mare platforma de gaming pe PC. Din cate stiam eu, are vreo 75% market share, cu vreo 35.000 de titluri. GOG nu cred ca are mai mult de 1-2% market share.*

*sau poate ai fost ironic, caz in care imi fac mea culpa!
    Mai degraba sunt peste 120.000 de jocuri pe steam.

Numai anul trecut au fost lansate 21.500 de jocuri pe steam https://steamdb.info/stats/releases/

Graph - total number of games on Steam since 2005 https://www.reddit.com/r/gaming/comm...am_since_2005/

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 4 of 4 FirstFirst ... 2 3 4